Danskerne juleshopper i London

Skrevet af Finn Jensen

03/12/2012
En ny opgørelse af passagertallene for november fra Billund Lufthavn viser, at antallet af passagerer på udenrigsruterne er steget med 4.959 passagerer eller 4,6 procent i forhold til november 2011. Julegaveindkøb i London Den klare topscorer blandt de danske rejsende er London, som allerede i november er pyntet op til jul med udstillinger, pynt og julemarkeder. - En oplagt forklaring på stigningen kan være, at flere danskere har fået en tradition med at tage på julegaveindkøb i London. Byens julemarkeder og stormagasiner er virkeligt noget specielt her op til jul. Samtidig er flyvetiden begrænset, så man kan nå frem og tilbage på en forlænget weekend, siger administrende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn. Danskerne vil væk til sol og varme I alt fløj 112.075 passagerer med udenrigsruterne fra Billund Lufthavn i november. Udover London er det fortsat de store hovedstæder og hub-lufthavne som Amsterdam og Frankfurt, der er de mest populære, ligesom de varmere himmelstrøg også har trukket i danskerne. - Vi oplever også stor interesse for oversøiske rejsemål som Dansk Vestindien, Thailand, Mexico, Den Dominikanske Republik, og Kap Verde. Med det dårlige efterårsvejr er der ikke noget at sige til, at danskerne vil væk til sol og varme, slutter Kjeld Zacho Jørgensen. Foto: Arkiv

Mest læste i dag

En ny opgørelse af passagertallene for november fra Billund Lufthavn viser, at antallet af passagerer på udenrigsruterne er steget med 4.959 passagerer eller 4,6 procent i forhold til november 2011.

Julegaveindkøb i London
Den klare topscorer blandt de danske rejsende er London, som allerede i november er pyntet op til jul med udstillinger, pynt og julemarkeder.

- En oplagt forklaring på stigningen kan være, at flere danskere har fået en tradition med at tage på julegaveindkøb i London. Byens julemarkeder og stormagasiner er virkeligt noget specielt her op til jul. Samtidig er flyvetiden begrænset, så man kan nå frem og tilbage på en forlænget weekend, siger administrende direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Danskerne vil væk til sol og varme
I alt fløj 112.075 passagerer med udenrigsruterne fra Billund Lufthavn i november. Udover London er det fortsat de store hovedstæder og hub-lufthavne som Amsterdam og Frankfurt, der er de mest populære, ligesom de varmere himmelstrøg også har trukket i danskerne.

- Vi oplever også stor interesse for oversøiske rejsemål som Dansk Vestindien, Thailand, Mexico, Den Dominikanske Republik, og Kap Verde. Med det dårlige efterårsvejr er der ikke noget at sige til, at danskerne vil væk til sol og varme, slutter Kjeld Zacho Jørgensen.

Foto: Arkiv