Danskerne kræver hurtigere ret til dagpenge

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går åbnede op for omfattende ændringer af det danske dagpengesystem, melder 66 procent af danskerne, at retten til at genoptjene dagpenge skal sættes mærkbart ned fra de nuværende 52 uger, der blev indført af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale i 2010.

Selv blandt de vælgere, der ville stemme på reformpartierne ved et valg i morgen, vil hele 59 procent forkorte genoptjeningskravet til 26 eller endda helt ned til 13 uger.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget blandt 2232 danskere i dagene op til regeringens seneste midlertidige dagpengeløsning, skriver Ugebrevet A4.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er enig i, at genoptjeningskravet bør ændres igen.

- Det er åbenlyst, at det er for ufleksibelt og ikke et solidt nok system som Vestager, Thulesen-Dahl og Lars Løkke (partiformænd for henholdsvis Radikale, Dansk Folkeparti og Venstre, red.) har fået skruet sammen, siger hun til A4.

Enhedslisten indleder på torsdag forhandlinger med regeringen om blandt andet finansieringen af den nye arbejdsmarkedsydelse.

Hos vælgere, der vil stemme på Enhedslisten, SF eller Socialdemokraterne, vil kun 11 procent fastholde genoptjeningskravet på ét år.

56 procent vil rulle det tilbage til 26 uger, mens 23 procent mener, at retten til at generhverve dagpenge bør kunne ske i løbet af kun 13 uger.

 

Dagens Gossip