Danskerne tegner bredbåndsabonnementer i høj fart

Flere og flere danskere vil have hurtige bredbåndsforbindelser, fremgår det af den halvårlige telestatistik fra Erhvervsstyrelsen, som bliver offentliggjort onsdag.

Således er salget af internetforbindelser med mindst 30 Mbit/s steget med 78 procent på et år, og de udgør nu lidt over 21 procent af de solgte bredbåndsabonnementer.

På baggrund af tallene vurderer vicedirektøren i Erhvervsstyrelsen, Finn Petersen, at Danmark ligger forrest i feltet i Europa, når det gælder bredbåndsforbindelser.

- Antallet af fastnet-bredbåndsabonnementer per 100 indbyggere har nu passeret de 40. Det gør Danmark til et af de førende lande i Europa, siger han i en pressemeddelelse.

I Dansk Energi deler konsulent Mikael Bomholt opfattelsen af, at Danmark er med helt fremme inden for hurtige bredbåndsforbindelser.

- Vi er i verdenseliten, når det gælder om at tage nye og avancerede digitale tjenester i brug. Digitaliseringen slår nu for alvor igennem, og danskerne tager det til sig. Det er nok årsagen til den kraftigt stigende efterspørgsel efter hurtigere bredbånd, siger han.

Ifølge Dansk Energi er fibernettet den hurtigst voksende bredbåndsteknologi i Danmark. Antallet af fiberkunder er fordoblet i forhold til 2010, og der er nu næsten 300.000 fiberkunder i Danmark.

De Konservative har foreslået at sætte hurtigt bredbåndsinternet på finansloven.

Når erhvervsordfører Brian Mikkelsen (K) og resten af partitoppen torsdag skal forhandle næste års statsbudget med finansminister Bjarne Corydon (S), er det således med ønsket om at udvide boligjobordningen, så man kan få fradrag for at blive koblet på fibernettet.

- For mange mennesker - og især i yderområderne - oster det mange penge, måske 5000 kroner, at blive koblet på bredbåndsnettet. Hvis man kan få fradrag, betyder det, at mange flere vil blive tilsluttet, sagde Brian Mikkelsen til Ritzau tirsdag.

I midten af 2013 er næsten 480.000 abonnementer solgt med en downloadhastighed på mindst 30 Mbit/s.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip