Danskerne udnytter ikke deres sundhedsforsikring

Det oplever lægerne på Privathospital Hjertecenter Varde i den daglige kontakt med patienterne. Det betyder at disse patienter risikerer at gå glip af hurtig forundersøgelse og behandling for deres hjerteproblemer.

Mange danskere skal, som Helge Simonsen i indslaget, til kontrol på sygehuse i forbindelse med deres sygdomsforløb. Helge Simonsens skal til kontrol på Privathospitalet Hjertecenter Varde, for i sommer fik han en ny hjerteklap. En operation der har ændret hans liv.

Blev overrasket over forsikringen dækkede
Helge fandt faktisk først ud af med sikkerhed, at han var dækket af sin sundhedsforsikring, da han blev syg, og kom i kontakt med Hjertecenteret.

”Jeg synes selv, jeg er meget grundig, når jeg går ind og tegner en forsikring, men måske ikke helt grundig nok,” siger Helge Simonsen.

Helge er ikke et særsyn
For lægerne på privathospitalet er Helge ikke et særsyn. De oplever ofte patienter, der slet ikke er klar over, at de kan få operationen betalt af deres sundhedsforsikring.

”Vi møder meget ofte, at patienterne faktisk enten ikke ved de har en sundhedsforsikring, eller er klar over hvad den dækker,” udtaler overlæge ved Privathospitalet Hjertecenter Varde, Peter Steen Hansen.

Fire ud af ti kender ikke deres sundhedsforsikring
Tilbage i 2010 lavede Forbrugerrådet en undersøgelse, der viste at 40 procent ikke var klar over, hvad deres sundhedsforsikring egentlig dækkede.

Og ifølge lægerne på Hjertecenter Varde, er det samme tendens, der gælder i dag.

Tjek din sundhedsforsikring
Sundhedsforsikringen kan give direkte adgang til privathospitalerne.

”At du har en sundhedsforsikring betyder jo egentligt, at du selv kan vælge hvor og hvornår du vil opereres,” siger Helge Simonsen.

Helge Simonsens kontrol gik godt. Kontrollen er faktisk også dækket af forsikringen, men denne gang kom det ikke som en overraskelse. For nu har Helge Simonsen nemlig læst det med småt.

 

Dagens Gossip