Danskerne vil gerne have gækkebreve

Der er noget, der tyder på, at danskerne stadig holder af at modtage og sende gækkebreve i påskedagene. Sådan lyder det i hvert fald fra Post Danmark, efter en undersøgelse fra TNS Gallup viser, at 42 procent af danskerne gerne vil modtage et gækkebrev i år, mens 30 procent peger på gækkebrevet som deres foretrukne påsketradition.

Der er således kun 20 procent af danskerne, der lægger mest vægt på traditionen med at male påskeæg og spise lam, mens blot ni procent forbinder højtiden med at gå i kirke.

»Undersøgelsen viser med alt tydelighed, at traditionen med at sende gækkebreve lever i bedste velgående blandt danskerne. Det er stadig sjovt at få et gækkebrev og ud fra prikkerne forsøge at gætte, hvem afsenderen er. Eller i virkeligheden måske bare lade som om, man ikke kan gætte, så der findes en anledning til at forkæle et yngre familiemedlem,« siger kommunikationschef i Post Danmark, Morten O. Nielsen, i en pressemeddelelse.

Og ifølge undersøgelsen er der mange, der lader som om, de ikke kan gætte, hvem gækkebrevets afsender er. 70 procent har således benyttet chancen til at glæde afsenderen med et påskeæg ved at »give fortabt«.

Om det har været tilfældet i al den tid, gækkebrevet har eksisteret, melder historien ikke noget om, men det første danske gækkebrev er ifølge Post Danmark fra 18. april 1770.

Når man får et gækkebrev, har man tre forsøg til at gætte afsender. Gætter man det ikke inden påskesøndag, skylder man afsenderen et påskeæg.

Undersøgelsen er lavet for Post Danmark og foretaget blandt 1035 danskere over 18 år.

 

Dagens Gossip