Danskerne vil have dyresex forbudt

Den 1. april blev det forbudt at dyrke sex med dyr i Sverige. I Tyskland og Norge er det allerede ulovligt. Danmark er derimod et af de få lande, hvor det stadig er tilladt at dyrke sex med dyr, så længe man ikke belaster dyret fysisk.

Men det vil tre fjerdedele af danskerne have lavet om på, viser en YouGov-undersøgelse foretaget for metroxpress.

Samtidig har underskriftindsamlingen ’Forbyd zoofili i Danmark!’ på Skrivunder.net fået mere end 25.000 danskere til at skrive under.

I onsdagens metroxpress kan man læse om 29-årige ’Peter' fra Fyn, der regelmæssigt har sex med sin hund, og ofte også i selskab med sin kone.

»Undersøgelser peger mod, at det typisk er hundyr, som mændene dyrker sex med, selv om det naturligvis forekommer, at der bruges handyr,« siger dyrlæge og medlem af Det Etiske Råd Lene Kattrup, som er markant modstander af dyresex.

»Mit indtryk er, at det stort set er alle dyrene, som tager skade enten psykisk eller fysisk. Det baserer jeg på de efterhånden mange sager, som jeg kender til, hvor dyrene har været tvunget til sex, samt undersøgelser,« siger hun til metroxpress.

»I de fleste tilfælde er det hundyr, som tager skade, men vi ved, at handyr også ofte tager skade, når de bliver tvunget til sex.«

Hverken hun eller YouGov-undersøgelsen får dog regeringen til at ændre holdning:

»Jeg tror, at mange ikke er klar over, at det er et emne, som handler om dyrevelfærd, og at det derfor faktisk er muligt at gøre det nødvendige,« siger Socialdemokraternes dyrevelfærdsordfører, Orla Hav (S), til metroxpress.

»Det er ikke fordi, jeg har sympati for emnet, men det er udtryk for, at vi har en lovgivning, som gør, at vi kan komme efter dem, som rent faktisk misbruger dyr.«

 

Dagens Gossip