Danskerne vil lade kontanthjælpsmodtagere arbejde

78,2 procent af de adspurgte vælgere svarer, at de bakker op om, at jobklare kontanthjælpsmodtagere skal arbejde for pengene. Opbakningen går på tværs af de politiske skel, og blandt alle folketingspartiernes vælgere, er der flertal for at lade kontanthjælpsmodtagerne tage nyttejob. Opbakningen er dog ikke overraskende mindst blandt SFs og Enhedslistens vælgere.

Tilslutningen er et sundhedstegn, mener formanden for landets socialchefer, Ole Pass.

»Det er positivt, at en så stor del af vælgerne bakker op om den grundlæggende sunde tanke, at folk skal arbejde for deres penge, hvis de er i stand til det. Det er kun rimeligt og betyder, at vi måske kan få løst nogle samfundsopgaver, som ellers ikke ville blive gjort,« siger han til Jyllands-Posten.

Ole Pass mener, at man bør føre en hårdere linje over for de jobklare kontanthjælpsmodtagere, end regeringen lægger op til i et udspil, som den i øjeblikket er i gang med at forhandle på plads med flere partier. Regeringen vil give de jobparate kontanthjælpsmodtager et halvt år til selv at komme i gang, og herefter skal man arbejde for pengene i et nyttejob.

»Personligt synes jeg godt, at man kunne gå endnu hurtigere i gang med de stærkeste kontanthjælpsmodtagere. Det største problem er efter min mening de svageste kontanthjælpsmodtagere, som der ikke er nogen lette job til,« siger Ole Pass.

Formanden for Socialrådgiverne, Majbrit Berlau, tvivler på, at det er muligt at tilbyde alle i nyttejob meningsfuld beskæftigelse.

»Jeg ville faktisk ikke selv vide, hvad jeg skulle svare, for jeg ved dårligt, hvad et nyttejob er. Der er jo forskel på aktivering og nyttejob, og spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt at etablere så mange meningsfulde nyttejob, uden at man fortrænger den ordinære beskæftigelse,« siger hun til Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip