Danskerne vil opleve stort prisdyk på benzin torsdag

Det store prisfald kommer på trods af, at benzinen også den seneste uge er blevet billigere. Alene fra tirsdag til onsdag faldt prisen med ni øre.

»Priserne er faldet med op mod 50 øre den seneste uge, men inden da steg priserne lige så markant, så det ser ud som om, de er ved at finde deres normale leje,« siger Peter Rasmussen, olieanalytiker hos Statoil.

Det er ifølge Peter Rasmussen den seneste tids uroligheder i Syrien, som er årsag til de svingende benzinpriser.

»Nu vender vi tilbage til det prisniveau, som vi så, før balladen om et muligt angreb i Syrien fra USA og Vesten for alvor startede. Trigger-punktet, som fik benzinpriserne til at stige, var, at Iran meldte ud, at hvis Vesten gik ind i Syrien, ville Iran stå last og brast med det syriske regime. Det bredte frygten for, at Iran måske kunne finde på at gøre noget ved Hormuzstrædet, som ville bringe olieproduktionen i blandt andet Saudi-Arabien i spil,« siger Peter Rasmussen.

Nu ser det dog ud til, at Obama kæmper en hård kamp for at få opbakning til et angreb, ligesom Rusland har talt for en diplomatisk løsning. Det har ifølge olieanalytiker Peter Rasmussen gjort, at man nu anser frygten for et militært angreb for at være lidt mindre, og at priserne derfor falder lige så hurtigt, som de steg for nogle uger siden.

Vi skal helt tilbage til efteråret 2011 for at finde priser nede på det niveau, som torsdagens dyk får prisen presset ned på. Desværre for bilejerne ser det ikke ud til, at priserne bliver ved med at falde.

»Jeg vil gætte på, at vi nu er nået ned på det niveau, hvor priserne skal ligge. Måske bliver det lidt billigere de kommende dage, men jeg ser ikke flere voldsomme prisfald. Jeg tror, vi er tilbage til normallejet,« siger Peter Rasmussen.

 

Dagens Gossip