Danskernes køb af nye biler sætter rekord

Bilsalget satte historisk rekord i 2014. I alt 188.400 nye biler rullede ud på vejene i det forgangne år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Der blev indregistreret 18.856 nye personbiler i december. Korrigeret for sæsonudsving var det omtrent det samme som i november.

Privatøkonom i Danske Bank Las Olsen siger, at bilsalget er med til at øge danskernes samlede privatforbrug.

- Med decembertallet kan vi slå fast, at 2014 bød på det største antal nyregistrerede personbiler nogensinde, idet der kom 188.400 nye biler på vejene, siger Las Olsen i en skriftlig kommentar.

Selv om bilsalget satte rekord, er det ikke i sig selv et tegn på, at privatforbruget er kommet i gang igen.

- Der er blevet solgt mange nye biler gennem det meste af krisen. Tidligere var et højt bilsalg et sikkert tegn på stort overskud og optimisme blandt forbrugerne, fordi det er så stor en investering at købe en ny bil, specielt i Danmark.

- Men de mange nye mikrobiler har ændret ved markedet og gjort det meget mere overkommeligt at købe en ny bil i stedet for en brugt og givet en del flere mulighed for at have to biler, siger Las Olsen.

Forbrugerøkonom i Sydbank Camilla Skovsbo Erichsen siger, at danskerne har hang til små biler, men er i stigende grad begyndt at kaste deres kærlighed på de lidt større biler i stedet.

- Igennem 2014 er de små bilers andel af bilsalget således aftaget til fordel for biler i mellemklassen, siger Camilla Skovsbo Erichsen.

Det kraftige prisfald på olie giver bilisterne pæne besparelser på brændstof.

- Benzinprisen er faldet med cirka 2,50 kroner siden i sommer. Det svarer til en månedlig besparelse på benzinregningen på cirka 230 kroner, hvis man kører 18 km på literen og årligt kører 20.000 kilometer, siger Camilla Skovsbo Erichsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip