Danskernes Parti politianmelder SFI efter ekstremisme-rapport

»Danskernes Parti har aldrig medvirket til vold eller chikane mod meningsmodstandere. Derimod bliver vi ofte selv udsat for chikane af venstreekstremister, senest da vi afholdt et åbent debatarrangement med en fra Det Radikale Venstre i Aarhus. Derfor kan det også undre mig, at SFI ikke har kunnet finde nogle antidemokratiske grupper på venstrefløjen,« siger Daniel Carlsen i en pressemeddelelse og henviser til, at rapporten blandt andet konkluderer, at Danskernes Parti bruger »gorillaer« til at overfalde venstreorienterede.

»Det er en meget grov beskyldning og ganske enkelt en lodret løgn at påstå, at vi hyrer såkaldte gorillaer. Derfor politianmeldte jeg 21. september (lørdag, red.) SFI for ærekrænkelse og bagvaskelse,« siger partilederen.

I rapporten identificeres Danskernes Parti som en antidemokratisk organisation. En konklusion, som partilederen ligeledes afviser.

»Vi er i høj grad demokrater, hvilket også fremgår af vores principprogram. Men det er rigtigt, at vi ikke er liberale demokrater, der betragter Danmark som hele verdens socialkontor. Vi er derimod nationale demokrater, der betragter Danmark som danskernes land,« siger Daniel Carlsen.

Han tilføjer, at partiet samarbejder med politiet for at undgå konfrontationer med den ekstreme venstrefløj.

»Når venstreekstremister annoncerer, at de vil komme og genere vores møder, så tager vi altid kontakt til politiet for at undgå ballade. Det har vi haft god succes med, og jeg vil betegne vores samarbejde med politiet som velfungerende,« siger Daniel Carlsen.

Ifølge kommunikationschef i SFI Ulla Haahr kender forskningscentret ikke noget til politianmeldelsen, og desuden, siger hun, udtaler SFI sig ikke om projektet, før det er færdigt. Kortlægningen er opdelt i politikredse, og de kommende dele gennemføres og offentliggøres løbende frem til juni 2014.

Østjyllands Politi er mandag morgen ved at gennemgå samtlige anmeldelser, der blev indgivet lørdag, for at kunne bekræfte, at man har modtaget en anmeldelse fra Danskernes Parti. I første omgang har det dog ikke været muligt for politiet at bekræfte anmeldelsen, oplyser politikommissær Mogens Brøndum.

Ifølge Berlingske konkluderer rapporten blandet andet, »at partiet med sin ideologi ikke lever op til det, der kan beskrives som liberale demokratiers ligheds- og toleranceprincipper, hvor alle medlemmer af samfundet behandles som lige værdifulde og ligeberettigede medlemmer. Det er således tydeligt, at Danskernes Parti ønsker at begrænse andre etniske grupper end danske gennem hjemsendelse.«

På den baggrund mener social- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF), at det er problematisk, at partiet stiller op til kommunalvalget 19. november.

»Danskernes Parti bruger den demokratiske ret til at stille op, men formålet er at underkende demokratiets frihedsprincipper,« sagde ministeren til avisen fredag.

 

Dagens Gossip