Danskernes skattegæld skrumper

Danskerne skyldte 61,7 milliarder kroner til Skat ved udgangen af 2012. Dermed er danskerne blevet lidt bedre til at få gælden til skattefar ud af verden, hvis man ser på det samlede billede.

Skattegælden er faldet 0,4 milliarder kroner eller 0,6 procent i forhold til året før, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Det er første gang i flere år, at danskernes gæld til skat skrumper ind i stedet for at vokse.

Ud af de 61,7 milliarder kroner skylder danskerne i alt 12 milliarder i personskatter, mens Skat har 19 milliarder kroner til gode i selskabs- og fondsskat og 13 milliarder kroner i ubetalte regninger for told, moms og afgifter.

Fra 2007 til 2011 har der været en kraftig stigning i restancerne. Finanskrisen gjorde det svært for virksomheder og private at få høvlet deres skattegæld af, bemærker Danmarks Statistik.

- Stigningen skyldtes primært øgede selskabs- og personskatterestancer. Den kraftige stigning i restancerne siden 2007 skal ses i lyset af den finansielle krise og den generelle konjunkturudvikling, lyder det.

Gælden på 61,7 milliarder er inklusive restancer, der er hensat til forventet tab.

Hvis man ser bort fra den gæld, som Skat altså ikke forventer at kunne inddrive, udgjorde skatte- og afgiftsrestancerne 51,8 milliarder kroner, hvilket var en stigning på 2,7 milliarder kroner eller 5,5 procent i forhold til året før.

/ritzau/

 

Dagens Gossip