Datatilsynet politianmelder Waterfront

DR Nyheder mener således at vide, at Datatilsynet har bedt Københavns Politi undersøge, om persondataloven er blevet overtrådt, da PR-bureauet Waterfront videresendte følsomme oplysninger til DSB om freelancejournalisten Lars Abild, som DSB tilsyneladende har forsøgt at holde fra at skrive kritisk om virksomheden.

»Datatilsynet kan bekræfte, at tilsynet har bedt politiet efterforske, om Waterfront Communication A/S har udleveret helbredsoplysninger om Lars Abild til uvedkommende i strid med persondatalovens regler,« skriver Datatilsynet på sin hjemmeside.

Ifølge DR Nyheder skrev Waterfronts direktør, Lars Poulsen, til DSBs underdirektør Peder Nedergaard i en mail fra august 2012:

»Abild lider af svær epilepsi og er afhængig af stærk medicin. Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter«.

Lars Abild oplyser til DR Nyheder, at det er korrekt, at han har epilepsi, men at sygdommens betydning bliver overdrevet i mailen.

Ifølge DR Nyheder var også DSB blevet politianmeldt i samme forbindelse, men det er ikke korrekt, oplyser Datatilsynet.

»Datatilsynets sag handler på nuværende tidspunkt om selve udleveringen af oplysninger,« hedder det på hjemmesiden.

Det er dog også ulovligt for DSB at modtage sådanne oplysninger uden at meddele det til Lars Abild, siger Peter Blume, professor i persondataret ved Københavns Universitet, til DR Nyheder.

Onsdag offentliggør DSB en advokatredegørelse om virksomhedens samarbejde med PR-bureauet Waterfront. Underdirektør Peder Nedergaard er suspenderet fra sit arbejde, mens sagen undersøges.

Hverken DSB eller Waterfronts direktør Lars Poulsen vil udtale sig om sagen til DR Nyheder.

I forvejen er Waterfront blevet meldt til politiet for ulovlig overvågning af en tidligere medarbejder, ligesom virksomheden også selv har politianmeldt tidligere medarbejdere. Også den tidligere EU-politiker Freddy Blak har meldt virksomheden og Region Syddanmark til politiet i en sag, hvor de tilsyneladende forsøgte at forpurre planerne om en kommende Kattegatforbindelse.

 

Dagens Gossip