Datingkonge tabte millioner på Amagerbanken

Sådan lød advarslen i telefonen fra en af Morten Wagners veninder, en medarbejder i Amagerbanken, dagen inden bankens krak.

Det fortæller IT-iværksætteren, der blandt andet var med til at stifte Dating.dk og Trendsales, i selvbiografien »Datingkongen«, der udkommer fredag.

Morten Wagner havde valgt at investere seks millioner kroner i Amagerbanken, efter at han havde fået sin del af indtægten fra salget af Trendsales.

Troede ikke banken kunne gå ned

Han troede på bankens overlevelse, blandt andet fordi milliardær Karsten Ree havde skudt et trecifret millionbeløb ind i banken.

»Så jeg formodede, at de var sikret overlevelse, for der var vel grænser for, hvor meget de kunne formøble,« skriver Morten Wagner i bogen.

I ugerne efter investeringen begyndte den selvudnævnte Datingkonge dog at få kolde fødder og blev mere nervøs for bankens økonomi.

»En fredag talte jeg med venner om situationen, og jeg var tæt på at trække mig. Men det blev ved tanken,« skriver han.

Opkald kom en dag for sent

Dagen efter fik Morten Wagner opkaldet fra sin veninde i Amagerbanken. Men da var det for sent at sælge aktierne. Børsen var lukket i weekenden, og banken krakkede næste dag.

»Alle seks millioner kroner var tabt fra den ene dag til den anden. Det var helt vildt, og jeg kunne næsten ikke tro på det. Jeg ærgrede mig voldsomt en dags tid. Stønnede og slog mig selv i hovedet over, at jeg havde været så stupid at investere i en bank, der var i vanskeligheder,« skriver Morten Wagner og fortsætter senere:

»De penge svarede jo til det samlede udbytte i vores firma i de første fem år, vi drev det. Alle de penge forsvandt nu på grund af et telefonopkald.«

Skuffen hurtigt overstået

II-iværksætteren brugte dog ikke meget tid på at slå sig selv oven i hovedet. Allerede to dage efter, om tirsdagen, begyndte skuffelsen at foretage sig.

»Sket var sket, og nu var der ikke noget at gøre ved det. Jeg havde smidt en masse penge på rødt. Og det var sort, der kom ud. Færdig - videre,« skriver Morten Wagner.

Han fortæller også, at episoden har lært ham fremover kun at investere i virksomheder, hvor han selv er med til at styre driften.

»Hvis jeg skal vinde eller tabe penge, skal jeg selv have indflydelse på det,« skriver Morten Wagner.

 

 

Dagens Gossip