DBU: Afviser fejl i Wichmann-sag

Fodboldspilleren Kristoffer Wichmann har tilstået, at han som FC Vestsjælland-spiller har satset penge på, at hans eget hold skulle vinde.

Men hovedpersonen er træt af at blive kaldt matchfixer og mener, han bør have nedsat karantænen på seks måneder. Han drager en parallel til sagen, hvor Kim Aabech som Lyngby-spiller spillede penge på, at Lyngby skulle tabe.

Wichmann spillede på sejr til sit eget hold.

- Kim Aabech fik otte kampes karantæne for at spille på Lyngby til at tabe. Jeg har fået seks måneders karantæne for at spille på FC Vestsjælland som vinder.

- Og den økonomiske gevinst var helt sikkert større for Kim Aabech, jeg fik kun 1300 kroner i gevinst, forklarer Wichmann i torsdagens udgave af Ekstra Bladet.

Kommunikationschef Lars Berendt i Dansk Boldspil-Union (DBU) køber ikke den argumentation.

- Det er kreativ omskrivning af fakta. De 18 kuponer, Kristoffer Wichmann blev dømt for, indbragte ham en samlet gevinst på over 26.000 kroner.

- Dertil kommer, at Kristoffer Wichmann forsøgte at sløre sit spil samt benyttede stråmænd til at indløse sine gevinster, siger Lars Berendt i Ekstra Bladet.

Kommunikationschefen mener i det hele taget ikke, at unionen har gjort noget forkert i sagen.

- Nej, vi er helt opmærksomme på, at medierne meget gerne vil fokusere på, at sagen ikke er håndteret korrekt. Vi er tilfredse med, at Kristoffer Wichmann kommer med en fuld tilståelse for det, han er dømt for.

- Det understreger, at behandlingen ikke har været helt forkert. Den udfordring, vi står over for, er at tydeliggøre, at det også er ulovligt at spille på egen kamp, siger Lars Berendt til Jyllands-Posten.

Berendt understreger, at Wichmann-sagen og eksempelvis Kim Aabech-sagen i DBU's øjne ikke er sammenlignelige.

Kristoffer Wichmann vil ikke acceptere at blive kaldt matchfixer. Han har erkendt, at han har brudt reglerne og spillet på egne kampe, men han udelukker alle former for organiseret snyd og samarbejde med andre.

- Ja, jeg har forbrudt mig mod reglen om at spille på egne kampe, men jeg har aldrig fixet kampe. Og det kommer jeg aldrig til, siger Wichmann i Ekstra Bladet.

- Jeg er ikke i ledtog med ned nogen som helst, supplerer han.

DBU har politianmeldt Kristoffer Wichmann, men hovedpersonen fastslår, at han ikke er blevet kontaktet af politiet på nuværende tidspunkt.

FC Vestsjælland har efterkommet Wichmanns ønske om at stoppe i klubben. Kontrakten mellem parterne er blevet ophævet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip