DBU-direktør er klar til at ofre Eriksen og Agger

Skrevet af admin

18/02/2015

Mest læste i dag

Danmarks fodboldlandshold risikerer at måtte stille med et mandskab uden sine profiler og stamspillere i blandt andet den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Serbien i København i juni.

Det kan blive konsekvensen, hvis Dansk Boldspil-Union og spillerne ikke bliver enige om en økonomisk aftale for det første halvår af 2015. DBU kræver, at spillerne accepterer en lønnedgang.

- Man kan forestille sig hvad som helst, men vi vælger at tro, at spillerne vil spille på landsholdet.

- Er der enkelte spillere, som ikke vil være med, så er der nogle andre, som spiller. Skulle der mangle spillere, så udtager vi nogle andre, siger Dansk Boldspil-Unions administrerende direktør Claus Bretton-Meyer på et pressemøde onsdag.

Spørgsmål: Hvis Christian Eriksen, Daniel Agger og Kasper Schmeichel ikke skriver under, så skal landsholdet vel spille med andre mod Serbien?

- Det er en situation, vi kan ende i.

DBU-direktøren uddyber:

- Den 2. marts ved vi hvem, der ønsker at spille og hvem, der ikke ønsker at spille. Hvis vi mangler spillere, så er landstræneren og hans hjælpere sat i en situation, hvor de skal udtage nogle andre, så vi har dem, vi skal spille med, når det gælder.

- Morten Olsen ønsker selvfølgelig at spille med de bedste spillere. Hvis nogen ikke vil, finder vi nogle andre. Vi stiller selvfølgelig med det bedst mulige hold, siger Claus Bretton-Meyer.

Han understreger, at han hverken tror eller håber, at Danmark må stille til kampen mod Serbien uden en lang række profiler.

DBU har sendt et brev til en bruttotrup på 40 til 60 spillere, hvor de hver især skal tage stilling til, om de vil spille på landsholdet i denne periode. I den nye aftale lægger DBU op til en lønnedgang på 17 procent.

De spillere, der ikke overholder DBU's deadline, kommer de ikke til at optræde på landsholdet i det den første halvdel af året.

- Der er sat en deadline, som gælder med mindre, at en spiller af en eller anden grund er forhindret i at komme på sin mail.

De danske landsholdsspillere har ladet Spillerforeningen forhandle deres sag. Det må de fortsat gerne for DBU's skyld, men forbundet ønsker en selvstændig underskrift fra hver enkelt spiller.

- Vi anerkender Spillerforeningen som forhandlingspart, og vi anerkender solidaritetsprincippet, siger Claus Bretton-Meyer.

Han taler videre om en besværlig proces, når DBU ønsker at bruge en spiller for eksempelvis at pleje en sponsor.

- Vi har oplevet gennem lang tid, at skulle vi bruge en spiller i forhold til en sponsor, har vi været i en situation, hvor vi skulle gå til Spillerforeningen, der skulle gå til spillerne, som skulle melde tilbage til Spillerforeningen og så tilbage til os.

- Det er en lang proces, som ikke er hensigtsmæssigt, siger DBU-direktøren og fortsætter:

- Vi ønsker en langt højere fleksibilitet i forhold til til at kunne tiltrække sponsorer. Vi ønsker ikke en konflikt med spillerne, vi ønsker at komme meget tættere på dem og komme i dialog med dem. Vi ønsker en direkte dialog med spillerne.

Claus Bretton-Meyer fortæller om en stram økonomi i forbundet som årsagen til, at spillerne må gå ned i løn. Forhandlingerne mellem spillerne og forbundet har stået på siden sidste sommer, men er nu strandet ifølge DBU.

Spillerforeningen har i en pressemeddelelse gjort klart, at man ikke er enig i DBU's udlægning.

/ritzau/