DBU: Flop mod Armenien eller Malta vil udløse ny landstræner

Senest blev det til et sviende nederlag i Parken for de rød-hvide drenge på 0-4 til den lille fodboldnation Armenien, og nu meddeler DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, at landstræner Morten Olsen og DBU vil skilles, hvis en af de to næste kampe mod Armenien og Malta, begge på udebane, ender med et ubrugeligt resultat.  

Jim Stjerne Hansen understreger dog, at han endnu ikke har indledt jagten på en ny landstræner og håber på, at de fire sidste kvalifikationsskampe kaster 12 point af sig og forhåbentlig to play off-kampe i form af andenpladsen.

- Det er sådan, at jeg jo hele tiden sonderer terrænet og prøver at indkredse mulige emner. Men jeg tager ingen kontakt til nogen kandidater, før vi får afklaret, om DBU og Morten Olsen skal forlænge samarbejdet, siger Jim Stjerne Hansen til politiken.dk.

Morten Olsens kontrakt gælder til og med VM i 2014, men Jim Stjerne Hansen afslører nu, at den ikke bliver forlænget, hvis det altså ender med bare ét dårligt resultat i de to næste kvalifikationskampe.

- Først når alle turneringskampe er afviklet, gør vi boet op, og jeg evaluerer sammen med Morten, og vi diskuterer hans fremtid. Det bliver i oktober eller november. Vi ’kører altså den normale plan. Vi beslutter os som sædvanlig efter et helt forløb, efter en hel kvalifikationsturnering. Det er ikke en enkelt kamp eller to, der skal være bestemmende for, om en landstræner skal blive eller gå. Men det giver vel sig selv, at hvis vi for eksempel flopper mod Malta og Armenien, så vil hverken DBU eller Morten selv drømme om, at vores samarbejde skal fortsætte, tilføjer generalsekretæren. Status i Danmarks gruppe er, at alle nationer har spillet seks ud af ti kampe. Italien ligger i front med 14 point, og det ligner med al sandsynlighed deltagelse ved VM for de azurblå.

Andenpladsen til gengæld, som for otte ud af de ni grupper giver play off-kampe, er stadig inden for rækkevidde for Morten Olsens drenge, men meget skal gå op i en højere enhed, hvis det skal lykkes. 

Netop nu indtager Bulgarien nemlig andenpladsen med 10 point, mens Danmark halter efter med 6 point.

Derfor ser det unægtelig svært ud for Danmarks kvalifikationschancer, da der efter de to kommende kampe mod Armenien og Malta venter en svær kamp mod Italien i Parken, mens Malta igen er modstanderen i den sidste kamp.

Morten Olsen og det øvrige landshold varmer op til den første alvorlige kamp, fredag 6. september mod Malta, med en træningskamp mod Polen onsdag i næste uge.

 

Dagens Gossip