DBU: Forbud mod salg af spillernes transfer

Da FC Midtjylland i slutningen af sidste år solgte transferrettighederne til syv af klubbens spillere til en investorkreds, sikrede midtjyderne sig en vigtig kapitalindsprøjtning.

Men klubben handlede også hen over hovedet på de spillere, hvis fodboldfremtid sagtens kunne blive påvirket af, at de nu er ejet af en gruppe rigmænd.

Og det mener Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand Allan Hansen er problematisk.

- Når spillerens rettigheder bliver solgt, uden at han er vidende om det, så har nogen sagt, at det er det tætteste, man kan komme på hvid slavehandel.

Det er en af mange meget negative effekter ved den slags kontrakter, siger Allan Hansen til Politiken.

Han vil arbejde for at kopiere reglerne i England og Frankrig, hvor den type kontrakter allerede er forbudt.

Det hjælper dog ikke midtbanespilleren Mads Albæk, som nu er 75 procent ejet af en personkreds, han ikke kender.

Han frygter, at drømmen om et udlandsophold nu kan have lange udsigter, fordi FC Midtjylland kun får 25 procent ud af et eventuelt salg til en anden klub.

- Jeg ved ikke helt, hvordan jeg står. Jeg ved ikke engang med sikkerhed, om det er klubben eller investorerne, der bestemmer, om jeg skal sælges, hvis der kommer et bud på mig, siger Mads Albæk til avisen.

Også Brøndby IF har for nylig benyttet sig af muligheden for at hente ekstra kapital ved at sælge ud af transferrettigheder.

Det skete, da klubben solgte en procentdel af indtægterne ved et fremtidigt salg af angriberen Simon Makienok til pengemanden Thomas Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip