DBU gør intet ved FCK's ulovlige brug af spiller

FC København brugte angriberen Fanendo Adi ulovligt i søndagens kamp mod FC Vestsjælland. Alligevel har DBU forståelse for københavnernes beslutning.Fanendo Adi fik søndag den bedst tænkelig start på sin FCK-karriere. Allerede efter seks minutter bragte muskelbundtet københavnerne foran. Men mandag er der blevet slået skår i en ellers god debut. 

Den nigerianske angriber burde nemlig ikke have optrådt i kampen. Han arbejds- og opholdstilladelse var ikke på plads. Alligevel har Dansk Boldspil-Union forståelse for FC Københavns beslutning om at lade Adi spille:

- Der er 30 dages behandlingstid for at få arbejds- og

opholdstilladelse. Det er klubberne meget frustrerende over. Det er jo mange dage af en sæson. Hvis du investerer mange penge i en spiller og tilmed skal give ham en høj månedsløn, er det ikke særlig sjovt at vente 30 dage, før du må bruge ham, siger Jess Kristian Fisker, der er ansvarlig for fodboldkontrakter hos DBU, og fortsætter: 

- Klubberne forsøger for det meste at overholde reglerne, men

nogle klubber tager chancen og æder så den bøde, de måtte

få af myndighederne. Det er ikke fordi, de ønsker at snyde nogen. Men man skal huske på, der er nogle specielle

hensyn i sport.

Så fodboldspillere er hævet over loven, fordi klubberne betaler mange penge for dem?

- Nej, for det er jo ikke kun blandt fodboldspillere, man ser det her. Håndværkere kan jo også komme herop og arbejder uden arbejds- og opholdstilladelse. Det er simpelthen en prioritering fra arbejdsgiverne. De vælger at tage chancen - og så betaler de en eventuel bøde på et senere tidspunkt. Så det er ikke fordi, fodboldspillere er hævet over loven.  Det var FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen selv, der til TV 3 Sport søndag indrømmede, at ikke alle Fanendo Adis tilladelser ikke var på plads. Alligevel kunne han ikke se det problematiske i, at de havde brugt Adi i kampen:

- Det er sådan, at i det øjeblik, at han træder ind på træningsbanen, så er forbrydelsen sådan set sket. I forhold til kampen i dag (i går, red.) har det ikke nogen relevans, da han har de tilladelser, der skal til, sagde Carsten V. Jensen med ro i sindet og henviser til, at spillercertifikatet er på plads.      Jess Kristian Fisker understreger da også, at de ikke vil gøre noget ud af sagen:

- Det får ikke nogen sportslige konsekvenser. Det er ikke et

brud på DBUs regler, for vi har jo ikke regler om opholds- og arbejdstilladelse. Det er offentligretlige regler, der er gældende på det her område - og de har ikke noget med fodboldens regler at gøre, siger han.

 

Dagens Gossip