DBU: Her er Brøndbys virkelige deadline

Hvis Brøndby kan betale løn til de ansatte, svare det offentlige sit og sandsynliggøre, at det også er tilfældet i den kommende sæson, får de også DBUs licens.

Den egentlige trussel kommer imidlertid ikke fra DBU, men fra de spillere, medarbejdere og offentlige myndigheder, der har penge til gode i klubben, og kan Brøndby leve op til sine forpligtelser og sandsynliggøre, at de også kan betale løn i sæsonen 2013/14, er der ikke problemer med DBU-licensen. Det har de frem til den 22. maj at overbevise licensudvalget om sandsynligheden for.

- Søndag den 5. maj holder vi et møde, hvor Brøndby og de øvrige Superliga-klubber skal opfylde kravene. Der er så en ankemulighed, der gør, at den 22. maj er et final call. Har Brøndby betalt løn til spillerne og det øvrige personale, betalt deres forpligtelser til det offentlige og vurderer vi subjektivt, at der er sandsynlighed for, at de kan opretholde deres niveau på sponsorsiden og så videre, så får de også deres licens. Hvis ikke de har det, kan de jo allerede været konkurs, og så er vores licenssystem ikke så interessant, siger Peter Ebbesen, leder af DBU Turneringer.

Han og DBU har lige som Brøndby vurderet, at der er brug for i omegnen af 60 mio. kr., men Peter Ebbesen understreger, at beregningerne for en dels vedkommende er subjektive, fordi ingen kan forudsige, om eksempelvis sponsorbudgetterne vil leve op til forventningerne. Sikkert er det dog, at Brøndby ikke har mulighed for at få dispensation, hvis ikke klubben lever op til kravene.

- Nej, det er ikke en mulighed. Vi har første deadline den 5. maj, hvor vi kan fratage Brøndby eller en af de andre klubber licensen, hvis vi vurderer at der er grund til det, og så er der en ankemulighed, appeludvalget den 22. maj træffer den endelige beslutning, siger Peter Ebbesen. 

 

 

 

 

Dagens Gossip