DBU kigger på Solbakken som landstræneremne

Det kan være slut allerede på tirsdag. Fredag var det tæt på at gå galt mod Malta, men hvis Danmark skulle tabe til Armenien, så rykker et farvel til landstræner Morten Olsen tættere på.

DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, fastslog for nylig i BT, at hvis Danmark flopper i kampene mod Malta og Armenien samt de to kampe i oktober, vil Olsens og DBUs veje skilles.

Nu kom Olsen en smule tættere på VM-miraklet med sejren over Malta, men Jim Stjerne Hansen har stadig en liste af kandidater, han opdaterer.

- Jeg holder mig orienteret i trænermarkedet, om hvilke muligheder der kunne være. Men jeg er ikke gået konkret i gang med noget, for planen er stadig at snakke med Morten i november, siger Hansen.

- Listen med trænerkandidater er en liste, der eksisterer i mit hoved. Jeg kan ikke sige, hvor mange der er på, men den skifter udseende med jævne mellemrum, alt efter hvad mulige kandidater gør i deres eget forløb, siger generalsekretæren.

På den liste findes et yderst velkendt navn. DBUs generalsekretær afslører over for BT, at FCK-træner Ståle Solbakken er en af de trænere, der på en eller anden måde figurerer på hans liste over kandidater.

- Det er klart, at Ståle Solbakken har en baggrund i en dansk klub med en vis succes, så det er naturligt, at han er en af dem, vi tænker på. Ligesom det var naturligt for os at ansætte Bo Johansson, efter at han var blevet dansk mester året før, siger Hansen, der understreger, at han aldrig har forhandlet med Solbakken.

- Ståle har haft berøring med dansk fodbold og har indsigt i dansk fodbold, hvilket er et element, som jeg synes er væsentligt. Men jeg har aldrig haft en snak eller direkte forhandlinger med Ståle, siger Jim Stjerne Hansen.

DBU-bossen vil helst have en dansker på posten. Men hvis det ikke kan lade sig gøre, bliver det ikke et team af udlændinge der tager over - sådan som enkelte andre lande har gjort det.

- Jeg er ikke startet med nogen udadvendte sonderinger endnu. Men med de mange dygtige trænere, vi har uddannet, skal vi gå efter en dansker, og hvis vi så blandt de danske kandidater ikke kan finde den rigtige, kan vi blive tvunget til at se andre steder hen, siger han og fortsætter:

- Jeg er ikke tilhænger af løsninger med udlændinge, man har set i Irland eller England, hvor man bringer et helt italiensk team ind. Erfaringerne er ikke specielt gode, og det, jeg hører, er, at det ikke er nogen nem opgave at bringe helt fremmede mennesker ind og få dem til at blive en del af en national opgave, siger Hansen.

 

Dagens Gossip