DBU kritiserer lovforslag om matchfixing: Slet ikke nok

Intentionerne er fine, men der er slet ikke gods nok i det lovforslag mod matchfixing, som kulturminister Marianne Jelved fremsatte for 10 dage siden.

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, der savner en række elementer i lovforslaget.

- Det nye lovforslag er et skridt i den rigtige retning – men slet ikke nok. Der bør tages yderligere en række tiltag, så vi sammen bekæmper matchfixing mest muligt, siger Jesper Møller.

DBU foreslår blandt andet, at spil på egne kampe skal kriminaliseres med en bestemmelse i straffeloven, ligesom unionen mener, at lovgivningen skal omfatte alle niveauer og ikke blot fra Danmarksserien og op, som forslaget lægger op til.

Også andre elementer skal skærpes, skriver Jesper Møller i en pressemeddelelse fra DBU.

- Lovforslaget lægger op til at være et supplement til straffeloven med en strafferamme på et år stigende til to år. DBU foreslår, at kriminalisering af bestikkelse inden for idrætten alene skal placeres i straffeloven og have op til seks års fængsel, baseret på erfaringer fra udlandet.

- Der bør skabes klarhed om pligten til at dele oplysninger til efterforskning mellem idrætsorganisationerne og spiludbyderne, lyder det fra DBU-formanden.

Han vil også have etableret en særlig domstol med specialviden om området, ligesom politiet skal have flere ressourcer til at bekæmpe matchfixing.

Kulturministeriet udsendte lovforslaget for halvanden uge siden. Her lægges der op til at kriminalisere bestikkelse inden for idrætten og gøre bekæmpelse af matchfixing til en forudsætning for at få offentlig støtte som idrætsorganisation.

Samtidig ønsker kulturministeren at oprette et sekretariat som national platform for bekæmpelsen af matchfixing.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip