DBU præsenterer minus på 4,5 millioner kroner

Skrevet af admin

24/01/2015

Dagens topnyheder

Økonomien halter fortsat hos Dansk Boldspil-Union (DBU), som må på slankekur for at få bundlinjen til at stemme.

Unionens bestyrelse har lørdag godkendt regnskabet for det regnskabsår, der sluttede 31. oktober 2014, og det viser et underskud på 4,5 millioner kroner.

Havde det ikke været for en række ekstraordinære engangsindtægter, var de røde tal løbet op i 9,2 millioner kroner.

- DBU har gennem de seneste tre år arbejdet målrettet på at få balance mellem indtægter og udgifter, når der ses bort fra engangsindtægter og -udgifter.

- Med et underskud på 9,2 millioner kroner før de ekstraordinære engangsindtægter og -udgifter er der fortsat et stykke vej, skriver kasserer Christian Kofoed ifølge dbu.dk i et nyhedsbrev til DBU's repræsentantskab.

Underskuddet skyldes især, at Danske Bank i juli sidste år stoppede som hovedsponsor, mens det også har kostet, at den nye ledelse har foretaget flere afskedigelser i organisationen.

De omtalte engangsindtægter stammer blandt andet fra et merafkast på fem millioner kroner fra DBU's formue og et ekstraordinært tilskud fra Fifa.

DBU varsler besparelser i det kommende år, lyder det fra Christian Kofoed.

- Bestyrelsen har derfor iværksat en række aktiviteter for det kommende budgetår for at opnå denne balance, herunder lavere aktivitet i kvindeudviklingsprojektet, forøgelse af deltagerpriser, outsourcing af grafiske produktioner, lavere omkostninger til kommunikation, ligesom der heller ikke i år gennemføres en tur for ligalandsholdet.

/ritzau/