DBU vil forebygge hjernerystelser

Dansk Boldspil-Union (DBU) ønsker at forebygge hjernerystelser på fodboldbanen.

Derfor vil fodboldunionen sende en pjece med retningslinjer ud til klubberne, så trænere og holdledere kan være opmærksomme og klar til at reagere, hvis der opstår symptomer på hjernerystelse.

- Vi ser, at symptomerne efter en hjernerystelse kan fortsætte i mange år, hvis den ikke behandles korrekt, siger Ejlif Larsen fra DBU's medicinske råd i en pressemeddelelse.

- Det kan resultere i, at spilleren ikke kan begå sig hverken på banen eller i hverdagslivet. Det er derfor vigtigt, at hjernerystelsen identificeres hurtigt, og den rette behandling institueres, siger han.

Ifølge Ejlif Larsen er det yderst vigtigt, at de omkringstående kan reagere hurtigt, hvis der opstår mistanke om, at en spiller har pådraget sig hjernerystelse.

- Hvis der er den mindste mistanke om en hjernerystelse, skal spilleren med det samme tages ud af spillet.

- En hjernerystelse forårsager en væskeansamling i hovedet og kan derfor forværres betydeligt, hvis spilleren indsættes i spillet igen og så udsættes for endnu et stød eller fald, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip