De 30 bedste eksportvirksomheder udpeges onsdag

»Danmark er afhængig af virksomheder, der tør tage skridtet ud i verden. Vi har en masse virksomheder, der ikke eksporterer, selv om de har potentialet til det. Med eksportkanonen får de 30 konkrete eksempler på, hvordan de kan komme i gang,« siger Nick Hækkerup.

Arbejdet med kanonen begyndte i marts, da Mandag Morgen vandt opgaven om at udpege de vigtigste danske eksportvirksomheder i offentligt udbud.

Sammen med et uafhængigt udvalg af eksperter og erhvervsfolk har Mandag Morgen valgt først 50 semifinalister og senere de 30 virksomheder til kanonen blandt mere end 300 kandidater, der blev indstillet, da der var åbent for nomineringer i maj og juni.

Mandag Morgens chefredaktør, Bjarke Møller, vil ikke afsløre, hvilke virksomheder er med i den endelige kanon, men han fortæller, at Mandag Morgen og kanonudvalget har lagt vægt på at tegne et bredt billede af dansk eksport. Af samme grund har de trukket 95 konkrete læringer ud af de udvalgte virksomheder, så kanonen kan fungere som det inspirationskatalog, den er tænkt som.

»Eksportkanonen henvender sig til erhvervsledere, der endnu ikke gået i gang med at eksportere, men som forhåbentligt lader sig inspirere af de 30 kanonvirksomheder,« siger han.

Kanonen bliver præsenteret i den gamle børsbygning i København onsdag klokken 14.

 

Dagens Gossip