De 8 værste ting du kan putte i munden om aftenen

Det er ikke kun på grund af din vægt, at det er ret skidt at åbne munden kort før, du går i seng om aftenen. Det kan også gøre alvorlig skade på vævet i halsen og dit spiserør, specielt hvis du rører ved en af disse otte ting, skriver Prevention.com.

Jamie Koufman fra New York er læge og specialist i halsen. Hun advarer nu om en tilstand, halvdelen af os lider af. Symptomfrie sure opstød om natten, der langsomt nedbryder hele svælget.

Derfor råder hun dig til helt at holde dig fra disse ting om aftenen:

Alkohol: Ødelægger både dit spiserør og vævet i svælget på sigt.

Sodavand: Og det er præcis det samme med sodavand.

Fed mad: Det er blandt andet is, cookies og kager.

Chokolade: Indeholder både fedt, koffein og den mindre kendte stimulans, theobromin, der er en triple-dårlig kombination for dit spiserør, når du sover.

Ost: Har også for meget fedt, men hvis du ikke kan lade være, så hold dig til Parmesan og schweiziske oste. Mozzarella er det værste valg.

Nødder: Selv om nødder har en del af det gode, umættede fedt, skal du holde dig fra dem om aftenen. Cashewnødder, valnødder, macadamia-nødder og jordnødder er de værste, ifølge Koufman, mens pistacienødder og mandler ikke er helt så slemme.

Citrusfrugt: Appelsinjuice og grønne æbler er det værste for halsen, mens nogle mennesker kan spise røde æbler uden problemer.

Kaffe: Koffeinen vil give dig sure opstød hele natten.

Men der er også gode råd at hente. Således hævder Koufman, at både bananer og kamille-te er godt for dig og din hals om aftenen.