De ældre har dårlige tænder

Problemet opstår oftest på plejecentrene, hvor de ældre oplever munden som et af de mere private steder på kroppen, forklarer Hanna Aludden, som er leder af Omsorgs- og Specialtandplejen.

Problemet er blevet tydeligt, da de ældre over de seneste år, har vist sig at beholde deres egne tænder livet ud.

Man Kan sagtens genkende problemet hos Plejecenter Præsthøjgården, særligt omkring de demente.

- Tandbørstning er nok det område inden for personlig pleje, der er allersværest at have med at gøre – både for de ældre og for personalet. De ældre kan finde det meget grænseoverskridende, at andre propper fingre og ting ind i munden på dem. Resultatet kan blive, at de går rundt med en bakteriefyldt mund. Ud over dårlige tænder kan det desuden føre til sygdomme som lungebetændelse og udvikling af hjertehindebetændelse, fortæller Karina Duus, assisterende områdeleder.

Hun fortæller også, at de på plejecentret ofte diskuterer udfordringerne, for at sikre, at de ældre har rene tænder, og at de overfor demente beboere forsøger sig med en socialpædagogisk tilgang.

- Det betyder, at personalet må ”prøve til” flere gange og samarbejde om at løse opgaven. Samtidig sørger vi altid for at have dokumentationen i orden, når de ældre siger fra over for tandbørsten, siger Karina Duus.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip