De efterladte bakker op om krigen i Afghanistan

21 af de efterladte, som har svaret på avisens henvendelse mener, at det var rigtigt at gå med i krigen, mens fire mener, at krigen ikke var rigtig og to svarer ”ved ikke.

Krigen havde i alt 43 danske ofre.

»Der var rigtig meget frygt forud for krigen. Vi havde haft 11. september, og der blev bombet i busser og undergrundsbaner. Det skulle stoppes,« siger Henrik Nielsen, far til Rune Westy Zacharias Nielsen.

Rune Westy Zacharias Nielsen døde den 17. november 2009 efter at være blevet ramt af en sprængladning.

»Vi gik i krig, fordi nogle forsøgte at lave terror i vores del af verden. Og så er det bedre at bekæmpe dem på deres egen bane end at lade terroren komme hertil,« siger Jack Nielsen, der er far til Kenneth Patrick Nielsen, som blev dræbt af en sprængladning den 25. november 2009.

Danmark havde pligt til at deltage i Afghanistan, mener mange af de efterladte.

»Ligesom andre vil komme og hjælpe os og har gjort det igennem tiderne, skal vi også være villige til at risikere noget for at hjælpe andre til at få et bedre liv. Og det mener jeg, at vi har gjort ved at være i Afghanistan,« siger Jytte Storgaard, dmor til Anders Bjørn Storgaard, som blev dræbt under kamp den 26. marts 2008.

»Vi lever i et internationalt samfund, og derfor skal vi også være med til at bekæmpe den internationale terrorisme,« siger Niels Rørdam, far til Sebastian La Cour Holm, som blev dræbt af en vejsidebombe den 19. december 2008.

En af de efterladte, der mener at krigen var en fejl, er Erik Raaschou, far til Christian Raaschou, som blev dræbt under kamp den 31. marts 2008.

»Soldaterne blev indoktrineret til at tro, at de gjorde en forskel ved at tage i krig,« siger han til Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip