De kan ødelægge Danmarks VM-drømme

Italien er løbet fra de rød/hvide, der nu maksimalt kan håbe på en andenplads i gruppen. Og i kamp med Bulgarien og Tjekkiet kan også den udfordring blive stor nok. 

Men lad os gå ud fra, at Daniel Agger og co. klarer ærterne, og spiller sig til den andenplads, der nu er den eneste livline, hvis billetten til Brasilien skal bookes. Sker det, er VM-pladsen endnu ikke sikret. Slet ikke. I så fald, skal der nemlig play off-kampe til mod en af de andre otte to'ere i VM-kvalifikationen. En to'er ryger helt ud i mørket. Men lad os satse på, det ikke bliver Danmark. 

Sporten.dk tager her et kig på, hvem Danmark kan møde i play off-runden, hvis andenpladsen kommer i hus. Og det er en blandet landhandel, der kan ryge op af bowlen. Spændvidden er stor. Det kan blive både Frankrig og England, der skal forsøge at blokere den danske vej til Brasilien. Men det kan også blive Ungarn eller Albanien. 

Scenariet omkring andenpladserne i de otte øvrige VM-puljer ser ud som følger:    

Gruppe A: Belgien (16 point) og Kroatien (16 point) kæmper om første- og andenpladsen i puljen. Ingen andre hold kan blande sig. De to hold mangler én indbyrdes kamp på kroatisk jord, men hvem der ender på andenpladsen, er hip som hap. 

Gruppe C: Tyskland (16 point) er løbet afsted med førstepladsen, så andenpladsen står mellem Østrig (8 point), Sverige (8 point) og Irland (8 point). Sverige har spillet én kamp færre end de øvrige, og ligner favoritten til andenpladsen.  

Gruppe D: Ungarn (11 point) og Rumænien (10 point) er de store favoritter til andenpladsen her. Tyrkiet (7 point) kan også komme i spil, men der skal held til, før det sker. Holland har vundet gruppen.   Gruppe E: Den mest åbne og uforudsigelige af alle grupperne. Schweiz (11 point) fører og snupper sandsynligvis den direkte VM-billet. Kampen om andenpladsen ligner derfor et anliggende mellem Albanien (9 point), Island (9 point) og Norge (7 point).Gruppe F: Israel og Portugal (begge 11 point) slås om andenpladsen bag Rusland, der endnu engang har sikker kurs mod en slutrunde. Cristiano Ronaldo og co. har umiddelbart de bedste kort på hånden. Blandt andet med en hjemmekamp mod israelerne. 

Gruppe G: Mens Bosnien (13 point) styrer mod førstepladsen, kæmper Grækenland (10 point) og Slovakiet (8 point) face to face om en plads i play off-kampene. Grækerne må tage favoritværdigheden på sig. 

Gruppe H: Overraskelsen Montenegro (14 point) og favoritten England (12 point) slås intenst om gruppens førsteplads. Sorteper i dén duel ligner gruppens to'er, men med en kamp i hånden kan også Polen og Ukraine (begge 8 point) ende med at blande sig.

Gruppe I: Det er fra denne gruppe den umiddelbart farligste modstander kan komme i play off-runden. Efter en sejr i Paris tirsdag, fører Spanien (11 point) puljen med Frankrig 10 point halsende lige efter. De to store fodboldnationer skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, men Spanien har trumferne i ærmet.   

   

 

Dagens Gossip