De Radikale er åbne over for fosteradoption

»Det, som hele tiden sker, er, at grænserne, for hvad vi kan sundhedsmæssigt og teknisk, flytter sig. Men det, som også flytter sig, er vores oplevelse af, hvad det vil sige at være familier. Og det, synes jeg, er rigtig positivt. Det afgørende må være, at det er voksne mennesker, som ønsker sig et barn og vil give en masse kærlighed og har ressourcerne til at tage sig af et barn,« siger sundhedsordfører Camilla Hersom (R).

Tusindvis af befrugtede æg bliver hvert år smidt ud i Danmark fra par eller enlige kvinder, som under behandling for barnløshed har fået frosset befrugtede æg ned til senere brug til for eksempel søskende. Efter fem år kræver lovgivningen, at æggene destrueres.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er i fredagens Berlingske ikke afvisende over for at tage spørgsmålet op om en lovændring, så det bliver muligt for barnløse par at adoptere de befrugtede æg.

Den diskussion er Camilla Hersom klar til at tage:

»Det er befrugtede æg, der kan blive til levedygtige fostre, og som vi destruerer i Danmark. Jeg tror, at mange af de mennesker, som har fået hjælp til at blive forældre, har en meget stor forståelse for, at det ønske også findes hos andre mennesker. Og derfor tror jeg, at de forældre ønsker at give deres væv videre til andre. Men krogen skal være, at den som får taget æg ud, selvfølgelig skal give sin accept, det er indlysende. Hvis det sker af frivillighedens vej og på et oplyst grundlag, så synes jeg, at det er noget, som vi skal være åbne over for at diskutere, » siger Camilla Hersom.

 

Dagens Gossip