De sønderjyske canadiere stjal showet

De har en svaghed for canadiere i Vojens.

Hele syv styk på det sønderjyske hold foruden de to coaches har canadisk blod rullende i årerne. Og for anden gang på tre dage var det en importeret spiller fra hockeysportens moderland, der stjal showet.

Som et smukt og effektivt follow up til backen Tyler Gottos to vitale mål i maratondramaet i søndags i Vojens lavede Brock Hooton hattrick på 12 minutter og 39 sekunder i anden periode og lagde op til den sønderjyske matchbold torsdag aften i SE Arena.

Kan man tale om et dansk hold med en nordamerikansk stil og spirit, er det Sønderjyske.

- Vi er ikke et hold, der står og venter, men vil gerne frem på isen. Vi kan lide den aggressive forechecking, siger cheftræner Mario Simioni.

Han suppleres af kaptajnen Kim Lykkeskov:

- Den nordamerikanske stil har karakteriseret os de sidste fire-fem sæsoner. Vi kører pucken ned og spiller et enkelt, direkte spil.

Kim Lykkeskov er ikke i tvivl om, at Sønderjyske slår sig igennem til finalen.

- Spillerne er sultne og vil gøre sig færdig så hurtigt som muligt, siger han.

Odense Bulldogs kom hårdt ud til tredje periode, og Andreas Sundin reducerede til 1-3, men Jason Walters lukkede og slukkede kort efter med 4-1 scoringen, det tredje sønderjyske mål i powerplay.

En stor profil hos Sønderjyske var målmanden Alfie Michaud – jo, han er også canadier.

Bulldogs’ cheftræner, Pär Johansson, tog målmanden Jens Holmström ud seks minutter før tid, men fik ikke noget ud af det massive pres.

- Vi havde chancerne til 1-0 og 2-0 i første periode, men kan ikke udnytte dem og lukker stille og roligt Sønderjyske ind i kampen. Bedre bliver det ikke af, at vi tager dumme og kostbare udvisninger, siger han.

AL-Bank Ligaen, semifinalen, 4. Kamp

Odense Bulldogs-Sønderjyske 1-4 (0-0, 0-3, 1-1)

Sønderjyske fører 3-1 i kampe (bedst af syv)

 

 

 

 

Dagens Gossip