De unge kan vinde taxature hjem fra julefesten

En ny kampagne fra Det Kriminalpræventive Råd skal sikre, at de unge kender fakta - og så kan de vinde en taxatur hjem fra julefesten.

December er en populær gå-i-byen måned blandt unge - ikke mindst på grund af de mange julearrangementer og julefrokoster. Derfor sætter Det Kriminalpræventive Råd (DKR) flere hundrede taxature på højkant i en konkurrence, hvor de unge i Syd- og Sønderjylland kan komme gratis og komfortabelt hjem fra byen i en taxa.

Konkurrencen er den del af en ny kampagne, som skal gøre de unge opmærksomme på, at natten er langt mere sikker, end mange går og tror.

- En tredjedel af alle unge tror, der er mange, der har kniv med i byen. Vores undersøgelse viser dog, at det heldigvis forholder sig markant anderledes. Under én procent af de unge har kniv med i byen. Vi vil derfor gerne rette op på denne misforståelse, fordi det i sidste ende kan få flere til at tage kniv med, siger sociolog Maria Bislev fra DKR.

Politiet bakker op om kampagnen

Nogle af de spørgsmål, de unge skal svare på i konkurrencen er derfor, hvor mange de tror, der har kniv med i nattelivet, og om de tror, at volden er steget eller faldet. Både hos Sydøstjyllands Politi samt Syd- og Sønderjyllands Politi mener man, at det er en god idé, at oplyse de unge om fakta. Myterne kan nemlig i sidste ende gøre de unge utrygge og måske give anledning til flere knive i nattelivet.

Politikommissær Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi mener, at det giver rigtig god mening at få flertalsmisforståelserne om knive i nattet udryddet hos de unge.

- Natten er heldigvis i høj grad knivfri, og det skal nattelivet i det syd- og sønderjydske blive ved med. Jeg forventer derfor, at forældrene tager en god snak over aftensmaden om fakta om knive i nattelivet. Det vil øge trygheden hos de unge og deres forældre, siger Christian Østergård.

Det er i hele december måned, at de unge i Syd- og Sønderjylland og resten af landet kan være med i konkurrencen, som er en mobil quiz. QR koden til konkurrencen vil kunne findes på en lang række diskoteker.

"Natten er 99% fri for kniv"-kampagnen er lanceret sammen med en række kendte profiler og ambassadører, blandt andet Casper Christensen, Emil Thorup, Barbara Moleko og flere andre. Ud over taxabon-konkurrencen omfatter kampagnen events i nattelivet og materiale til uddannelsessteder.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip