Defekt søkabel gav elsvigt på Bornholm

Meget tyder på, at det er en fejl på et søkabel, der var skyld i, at bornholmerne måtte undvære elektricitet i nogle timer juledag.

Men Energinet.dk regner med at finde årsagen i løbet af onsdagen.

- Foreløbigt tyder meget på, at der er sket en fejl eller et brud på søkablet mellem Sydsverige og Bornholm. Kablet forsyner Bornholm med strøm fra Sverige og ligger spulet ned i havbunden, oplyser Energinet.dk.

Det er dog endnu for tidligt at slå endeligt fast, om der er sket en fejl, et brud eller lignende.

Strømmen gik tirsdag klokken 20.43, og hele øen var uden strøm. Dele af øen var uden strøm i flere timer.

Danske og svenske teknikere er omkring klokken 13 klar med måleudstyr i både Sydsverige og på Bornholm for at afgøre, hvor fejlen er sket.

Et skib ligger også klar til at rykke ud og begynde at reparere søkablet, hvis det viser sig, at det er på havbunden, at fejlen er opstået.

Energinet.dk har også sørget for, at reservedele ligger klar.

- Men det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige, hvornår arbejdet i givet fald kan være færdigt. Men det vil ske så hurtigt som muligt, oplyser Energinet.dk.

I mellemtiden forsyner kraftværket Østkraft Bornholm med strøm. Med mindre der sker yderligere fejl, er bornholmerne sikre på at have strøm i stikkontakterne - også selv om søkablet er ude af drift.

Energinet.dk vil i senere onsdag opdatere sin hjemmeside, når undersøgelser har fastslået årsagen til fejlen.

Søkablet mellem Sverige og Bornholm er ejet af Energinet.dk.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip