Demonstrant dræbt i nye sammenstød i Cairo

Tusindvis af tilhængere af Det Muslimske Broderskab, marcherede fredag i retning mod den protestlejr ved Rabaa al-Adaweya-moskéen, som sikkerhedsstyrker ryddede i august. Det har resulteret i flere sammenstød.

Demonstranterne har også været på gaden tidligere fredag, hvor de råbte skældsord og slogans mod militærchefen Abdel Fattah al-Sisi, som i juli fik afsat broderskabets leder og landets præsident, Mohamed Morsi.

De mange demonstranter fik sikkerhedsstyrkerne til at øge deres tilstedeværelse ved Det Muslimske Broderskabs tidligere lejr, og det førte ud på eftermiddagen til voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og demonstranter.

Broderskabet skriver på sin hjemmeside, at en anden gruppe tilhængere er på vej mod Tahrir-pladsen i det centrale Cairo, og sikkerhedskilder siger til Reuters, at omkring 2.000 mennesker er på vej fra forstaden Maadi til Tahrir-pladsen.

Egypten har været berørt af såvel politisk som økonomisk uro siden militærkuppet 3. juli mod landets første demokratisk valgte præsident, Mohamed Morsi.

Hundredvis af Morsis tilhængere fra Det Muslimske Broderskab blev dræbt, da sikkerhedsstyrker ryddede deres protestlejre i august.

 

Dagens Gossip