Den danske finanskrise skal under lup

Danmark får nu sin første private kommission, skriver Politiken.

Det sker, når tænketanken Kraka torsdag på Børsen i København præsenterer sin finanskrisekommission, der skal undersøge, hvordan dansk økonomi endte i den dybe krise, der stadig sætter sit aftryk på ledighedskøerne og den økonomiske vækst.

- Finanskrisen har været så stor og voldsom og haft så stor betydning for dansk økonomi, at det kræver en grundig undersøgelse af, hvad der er foregået, siger direktør for Kraka, Peter Mogensen.

- Det gælder både på politisk plan og i den finansielle sektor, siger Kraka-direktøren.

I spidsen for kommissionens arbejde står to af Danmarks førende økonomer: professor og tidligere økonomisk overvismand Torben M. Andersen samt Peter Birch Sørensen, der er formand for regeringens Produktivitetskommission, men også tidligere har siddet for bordenden i Det Økonomiske Råd.

- Desværre ser det ikke ud til, at vi er på vej ud af krisen. Tværtimod. Derfor er det helt centralt at få diskuteret, hvad der udløste krisen, og hvordan vi kommer videre, siger professor i økonomi, Torben M. Andersen.

Han håber, at kommissionen vil kunne komme med konkrete løsningsforslag på problemerne.

Krakas finanskrisekommission er dog ikke den eneste, der vil tage et grundigt kig på, hvorfor Danmark blev så hårdt ramt af den økonomiske krise.

Tidligere på året nedsatte daværende erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) et "Udvalg om finanskrisens årsager" med professor i finansiering Jesper Rangvid fra Handelshøjskolen i København, CBS, som formand.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip