Den Dominikanske Republik kåret til et af verdens bedste ferielande 2013

Kåringen kommer efter at Lonely Planet har vurderet en stribe af verdens smukkeste og mest attraktive ferieområder på kloden.

Og den netop offentliggjorte top 10-liste for 2013 fremgår det altså, at Den Dominikanske Republik er et af de allerbedste.

Flere og flere flyselskaber flyver da også direkte til bounty-øen i Caribien, og kombinationen af sol, sand og surf har sendt det caribiske ferieparadis direkte ind på den eftertragtede liste.

Danskerne får fra november mulighed for at flyve direkte fra Danmark til den Dominikanske Republik.

Hvert år kårer Lonely Planet de ti bedste lande, byer og regioner i verden. Guiderne fra den kendte udgiver af rejseguides har netop udpeget Den Dominikanske Republik til at være et af de mest seværdige lande i verden at besøge næste år og kalder landet for ”Caribiens Next Big Thing”.

Det er særligt kombinationen af sol, strand og surf – alt sammen til billige penge – der har fanget opmærksomheden hos Lonely Planet. Samtidig fremhæver rejsemediet, at det caribiske ferieparadis byder på meget andet end klassiske og luksuriøse ferie-resorts.

Her kan man nemlig kombinere hvide sandstrande og turkis vand med høje bjerge, frugtbare dale og en spændende historie, der rækker helt tilbage til 1492, hvor Columbus opdagede landet.

Med så forskellige events som hvalsafari, karneval, merengue festival og caribisk modeuge samt ekstremsport som rafting, bjergbestigning og store golf resorts er der rig mulighed for at fylde kufferten med eventyr og events, inden turen går tilbage til Danmark.

I det første kvartal af 2012 steg antallet af turister til Den Dominikanske Republik med hele 8,4 pct., og stadig flere flyselskaber og cruises sætter kursen mod landet.

Rejsen fra Danmark bliver i starten af november også lettere. Både Spies og Star Tour starter deres egne direkte ruter op til Den Dominikanske Republik med afgange fra både Ålborg, Billund og København.

Flyveturen kan klares på ni timer og bringer danskerne til henholdsvis den smukke ferieby Punta Cana og til bounty-strandene i Puerto Plata.

Fakta om den Dominikanske Republik:

Christopher Columbus var den første turist, der lagde vejen forbi den Dominikanske Republik tilbage i 1492. Siden har mange flere turister været på ferie i landet – blandt andet de fire millioner, der besøgte den Dominikanske Republik i 2010.

Den Dominikanske Republik har mere end 25 specialdesignede golfbaner og er blevet udnævnt som den bedste golfdestination i Caribien og Latinamerika af Den Internationale Sammenslutning af Golfoperatører.

Derudover kan landet også tilbyde luksusressorter, en fantastisk smuk natur, sofistikerede storbyer og charmerende landsbyer fyldt med varme og venlige dominikanere.

 

Dagens Gossip