Den gamle brandsprøjte fundet

Mysteriet er opklaret. Den gamle efterlyste brandsprøjte fra Hjarup befinder sig i gode hænder. Den skulle stå i god behold på Jysk Brandmuseum i Kjellerup ved Silkeborg, skriver Vamdrup Netavis.

Men det betyder formentligt også, at de lokale kræfter i Hjarup, som gerne have deres gamle sprøjte hjem igen ikke skal gøre sig de store forhåbninger.

Det er Holger Lauesen fra Kongeåmuseet i Vamdrup der fortæller til Netavisen, at sprøjten befinder sig i Kjellerup, og at det er lederen af Jysk Brandmuseum, der har fortalt ham det.

Oplysningen fra Holger Lauesen kommer efter sprøjten og oplysninger om dens skæbne forleden blev efterlyst i Vamdrup Netavis og dagens.dk. Blandt andre af lokale i Hjarup, som gerne vil have deres gamle sprøjte tilbage der til, hvor den i sin tid havde sit virke.

Den gamle sprøjtes vej til museet i Kjellerup har været noget kringlet. Netavisen kunne forleden fortælle, at vejen er gået fra Hjarup, hvor daværende overassistent ved Falck-Zonen, Kaj Werling, Kolding, omkring 1970 fandt den henstillet i en lade til en gård i Hjarup.

Efter en istandsættelse forærede han den til Grev Ingolf på Egeland, som så senere synes, at dens rette plads skulle være på brandmuseet i Kjellerup – og der står den altså nu ifølge Holger Lauesens oplysninger.

 

Dagens Gossip