Den græske sanger Demis Roussos er død i Athen

Den græske sanger Artemios "Demis" Ventouris Roussos døde i Athen i weekenden, 68 år, oplyser et privathospital i den græske hovedstad.

Sangeren, der blev født i Egypten af græske forældre, opnåede stor popularitet i 1960'erne og 1970'erne, hvor han solgte omkring 60 millioner albums globalt.

Roussos var indlagt på et privat hospital i længere tid. Det er ikke blevet oplyst, hvad han fejlede.

Roussos voksede op i Alexandria. Forældrene flyttede til Grækenland efter Suez-krigen, hvor familien mistede alt.

- Han kom som ung med i et progressivt rockband, Aphrodite's Child, med blandt andre den græske musiker Vangelis i 1968. Han var først og fremmest sanger, men han spillede også bas fra tid til anden.

Bandet opnåede kommerciel succes i Frankrig og andre dele af Europa.

Da Aphrodite's Child blev opløst, fortsatte Roussos et mindre regelmæssigt samarbejde med Vangelis. I 1970 udgav de to mænd "Sex Power" og i 1977 albummet "Magic together."

De havde størst succes med "Race To The End", som stammede fra filmen "Chariots of Fire." Roussos var også med på lydsiden i filmen "Blade Runner" (1982) med sangen "Tales Of The Future".

I sin solokarriere havde Rousssos størst succes med sange som "We Shall Dance" (1971), "Forever And Ever", 1973, og fik senere et stort hit med "Goodbye My Love, Goodbye".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip