Den græske sanger Demis Roussos er død i Athen

Skrevet af admin

26/01/2015

Mest læste i dag

Den græske sanger Artemios "Demis" Ventouris Roussos døde i Athen i weekenden, 68 år, oplyser et privathospital i den græske hovedstad.

Sangeren, der blev født i Egypten af græske forældre, opnåede stor popularitet i 1960'erne og 1970'erne, hvor han solgte omkring 60 millioner albums globalt.

Roussos var indlagt på et privat hospital i længere tid. Det er ikke blevet oplyst, hvad han fejlede.

Roussos voksede op i Alexandria. Forældrene flyttede til Grækenland efter Suez-krigen, hvor familien mistede alt.

- Han kom som ung med i et progressivt rockband, Aphrodite's Child, med blandt andre den græske musiker Vangelis i 1968. Han var først og fremmest sanger, men han spillede også bas fra tid til anden.

Bandet opnåede kommerciel succes i Frankrig og andre dele af Europa.

Da Aphrodite's Child blev opløst, fortsatte Roussos et mindre regelmæssigt samarbejde med Vangelis. I 1970 udgav de to mænd "Sex Power" og i 1977 albummet "Magic together."

De havde størst succes med "Race To The End", som stammede fra filmen "Chariots of Fire." Roussos var også med på lydsiden i filmen "Blade Runner" (1982) med sangen "Tales Of The Future".

I sin solokarriere havde Rousssos størst succes med sange som "We Shall Dance" (1971), "Forever And Ever", 1973, og fik senere et stort hit med "Goodbye My Love, Goodbye".

/ritzau/AFP