Den hvide jul er aflyst

Mens veje, færger og togperroner fra fredag for alvor bliver fyldt med julerejsende, så kommer der en nedslående melding fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI):

Uanset hvor i landet man rejser hen, så er chancen for at opleve en hvid jul meget lille. Juleaftensdag bliver tør og med plusgrader.

Og skal man på langfart med pakkerne, så er de bedste rejsedage så afgjort fredag og lørdag samt mandag. Lillejuleaftensdag kommer der derimod sne og blæst.

- Det bliver noget af en udfordring at komme frem. Natten til søndag kommer et snevejr ind fra sydvest, som spreder sig til hele landet. Vinden vil tage til og kan nå kulingstyrke, så der vil være snefygning mange steder, siger vagtchef Mogens Rønnebæk fra DMI.

Fredag og lørdag vil der bortset fra nogle snedrys i blandt andet København være tørvejr over hele landet. Solen vil ifølge vagtchefen kun vise sig sporadisk.

- Det bliver nulvejr med temperaturer lidt i plus om dagen og en smule frost om natten begge dage. Det vil være forholdsvist skyet, siger Mogens Rønnebæk.

Søndag slår vejret om med frostgrader og udbredt snevejr, der først tager af hen under aften. I løbet af natten til mandag slår nedbøren over i slud og regn. Og så breder plusgraderne sig op over hele landet.

- Vi kommer til at stå op til tøvejr mandag morgen. Og der falder ikke noget nedbør. Det ser ud til, at den 24. bliver en tørvejrsdag med plusgrader. Så der er ikke udsigt til en hvid jul, siger Mogens Rønnebæk.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip