Den nye skoleplan klar inden sommer

Folkeskolen reformeres fra skoleåret, som begynder i august 2014. Da vil eleverne lære engelsk fra første klasse, mens andre elever får flere aktivitetstimer.

Sådan lyder vurderingen fra børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) efter fredagens første møde med partierne bag folkeskoleforliget.

De indleder forhandlingerne om reformen i januar, og overenskomsterne på området forhandles efter planen færdige inden 1. april.

- Så kan de nye Emil, Amalie og Hassan, som begynder i 0. klasse i august 2014, starte med den ny skole, siger Christine Antorini.

Indtil 2020 har regeringen afsat fire milliarder kroner til reformen samt en halv milliard kroner til et it-løft på skolerne.

Ministeren håber et lande en politisk aftale inden sommerferien, så folkeskolereformen kan vedtages i folketingsåret 2013-14. Og hun sporer stor velvilje hos oppositionspartierne Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

- Vi havde et utroligt godt første møde. Der var meget bred enighed om hovedsporet med et fagligt løft for alle og et kompetenceløft for pædagoger og lærere, siger Christine Antorini.

Danmarks Lærerforening har været kritisk, men vil nu afskaffe lektioner og løbende frikvarterer, så hver lærer kan undervise 25 timer om ugen. Lærerne har kritiseret, at regeringen blander sig i overenskomstforhandlingerne ved at ændre arbejdstidsaftalen.

- Det er en god idé, hvis lærerne kan undervise lidt mere. De skal ikke arbejde mere end andre, men ændre arbejdstiden. Det er en overenskomstforhandling mellem lærerne og Kommunernes Landsforening. Det vil vi ikke blande os i, siger ministeren.

Hun glæder sig over, at lærerforeningen støtter reformens mål med større fokus på dansk og matematik og en større sammenhæng i skoledagen.

- Det er hjerteblod for regeringen at lave fornyelsen af folkeskolen, siger Christine Antorini.

/ritzau/

 

Dagens Gossip