Den radikale prædikant Abu Hamza idømt livsvarigt i USA

Skrevet af admin

09/01/2015

Mest læste i dag

En amerikansk distriktsdommer på Manhattan har fredag idømt den enøjede imam Abu Hamza livsvarigt fængsel, efter at han er blevet erklæret skyldig i anklager om terror og bortførelser. Dommeren kalder imamens forbrydelser "onde" og "barbariske."

Imamen, som foruden sit ene øje også mangler begge hænder, er blevet udleveret til USA fra Storbritannien. Han er britisk statsborger og kæmpede i otte år mod at blive udleveret, indtil to britiske højesteretsdommere afviste at hindre en udlevering af ham.

Dommeren Katherine Forrest afsagde dommen fredag - otte måneder efter, at imamen blev fundet skyldig en lang række anklager.

Den radikale imam, der prædiker had mod vestlige værdier, er dømt for at have medvirket til bortførelser og drab på vestlige turister i Yemen.

Han beskyldes også for at have været involveret i planer om at oprette en træningslejr for terrorister i den amerikanske delstat Oregon.

- Hamza blev ikke dømt for sine ord, men for sine handlinger. Hans forbrydelser spændte over store dele af kloden - fra Yemen over Afghanistan til USA, sagde dommeren.

Den 56-årige Abu Hamza blev berygtet for at opildne til had i sin moské i Finsbury Park i London.

Anklageren har kaldt Hamza for en "global terroristleder, som orkestrerede terrorangreb forskellige steder i verden."

Abu Hamza, der er født som Mustafa Kamel Mustafa, afviste i retten at have sendt nogen til Oregon eller Afghanistan, og han insisterede på, at han i Yemen-bortførelsen havde fungeret som en form for mægler.

/ritzau/Reuters