Den Smarte Fabrik sætter skub i mindre virksomheder

Industriens Fond har netop bevilget 3.625 000 kr. til at støtte et samarbejdsprojekt mellem Det Tekniske Fakultet og en række mindre og mellemstore virksomheder (MMV) i Sønderborgområdet.

Formålet med projektet ”Den Smarte Fabrik” er, at virksomhederne, der alle er del af klyngen Mechatronic Cluster Denmark, vil blive styrket – både hver for sig og sammen.

- I takt med at de store virksomheder reducerer antallet af underleverandører, er det helt afgørende, at danske MMV’er tænker i nye løsninger, der kan styrke deres konkurrenceposition. Den virtuelle netværksplatform – ’DenSmarte fabrik’ – kan være en løsning til at sikre dette. Forventningen er, at erfaringerne også vil gavne andre netværkssamarbejder, siger adm. direktør i Industriens Fond Mads Lebech.

Udvikling af nye forretningsområder
I projektet, der starter i januar 2013, vil blive etableret nye dynamiske samarbejder mellem virksomheder og organisationer, som vil gøre virksomhederne i stand til at udvikle nye produkter og forretningsområder både lokalt og globalt.

- Samarbejdet mellem Mechatronic Cluster Denmark og fakultetet vil skabe nye organisations- og produktionsformer, som gør underleverandører mere konkurrencedygtige. Der vil blive skabt vækst i de involverede virksomheder i form af nye produkter og projekter, som vil styrke eksporten, vurderer lektor Arne Bilberg fra Mads Clausen Instituttet.

Mekatronik-forskning ud i virksomheder
Projektets mål er også for alvor at bygge bro mellem Det Tekniske Fakultet og virksomheder i Sønderborgområdet. Det sker ved at gøre den tekniske forskning i mekatronik mere brugbar for virksomhederne, så de får et kompetenceløft. Samtidig vil universitetet afprøve og videreudvikle forskning inden for innovation, teknologi og forretningsudvikling.

 

Dagens Gossip