Denne sygdom er en fuldtidsbeskæftigelse

På landsplan er har mere end 320.000 danskere - som Einar Eriksen i indslaget - diabetes 2. Alene i hovedstadsregionen er der 73.000, der har sygdommen. Dertil kommer, at mere end 200.000 danskere slet ikke ved, at de har sygdommen. Derfor kan Diabetes 2 med rette betegnes som en folkesygdom.

Problematisk at behandle
Det er ikke altid lige nemt for alle diabetespatienter viser tal fra Ministeriet for Sundhed og forebyggelse og Region Hovedstaden.

”Det er en dyr sygdom og det er en problematisk sygdom at behandle fordi den kræver patientens egen medvirken. Det er en livsstilssygdom, det der egentlig er hjørnestenen i behandlingen, det er patienten selv deltager i sygdommen og lægger livsstilen helt om,” forklarer professor i klinisk medicin, Sten Madsbad.

Socialt udsatte rammes oftere
Diabetes 2 er forbundet med en massiv social slagside, hvor de fleste patienter har lavt uddannelsesniveau. Og blandt borgere med ikke-vestlig baggrund ser det værre ud. Her er andelen af patienter næsten dobbelt så stor.

Er man patient uden et vist uddannelsesniveau har man samtidig større mulighed for at miste tilknytning til arbejdsmarkedet og har desuden en overdødelighed i forhold til andre patienter med samme sygdom.

Sygdommen kræver aktiv indsats fra patienter
Behandling af diabetes er temmelig kompleks og individuel, og kræver derfor et særligt engagement fra patienterne. Dagligt skal der føres dagbog, og livsstilen skal lægge helt om, og bl.a. vende sig til daglige indsprøjtninger, der dog hører til undtagelsen for Diabetes 2 patienter.

Konkret er det nemlig muligt at udskyde behovet for indsprøjtninger, hvis man passer den orale medicinske behandling.

Nyt samarbejde ser dagens lys
I et nyt samarbejde går Region Hovedstaden sammen med Københavns Universitet og MSD Danmark, om at skabe initiativer, der skal forbedre folkesundheden i region Hovedstaden, der helt konkret skal klæde de svageste patientgrupper med Diabetes 2 på med målrettede initiativer.

Og med en årlig udgift på diabetesbehandling på 3 milliarder kr. - alene i Region Hovedstaden – satser projektet på, at selv små forbedringer kan føre til store besparelser og bedre behandling.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip