Depardieu fik russisk pas af Putin

Den franske skuespiller Gérard Dépardieu har ved et møde i feriebyen Sotji fået tildelt russisk pas af Ruslands præsident, Vladimir Putin. Det siger præsidentens talsmand.

- Præsidenten og hr. Depardieu har talt om dennes kunstneriske planer og en række andre spørgsmål. I anledning af opholdet fik han overrakt sit russiske pas, siger Kreml-talsmand Dmitrij Peskov.

Den russiske præsident og den franske stjerne spiste lørdag middag sammen i Sotji, som i 2014 er vært for vinter-OL.

Her talte de ifølge talsmanden om tv-dramaet "Rasputin", der har Depardieu i hovedrollen som den sidste russiske tsarinas kontroversielle rådgiver og som endnu ikke er blevet vist i Rusland.

Den 64-årige skuespiller fik tidligere på ugen russisk statsborgerskab, som han havde ansøgt om for at undgå en ny millionærskat i sit hjemland Frankrig.

Den socialistiske, franske præsident, François Hollande, vil have Frankrigs rigeste til at betale op mod 75 procent i skat, mens der i Rusland er en noget lavere skat på 13 procent for alle.

Hvis Depardieu fremover tilbringer mindst halvdelen af året i Rusland, slipper han med de 13 procent, men det stiger ifølge russiske skatteregler til 30 procent, hvis han tilbringer mere end halvdelen af året uden for landet.

Putins meddelelse om, at Depardieu nu er russisk statsborger samt skuespillerens efterfølgende kommentarer om, at han elsker Putin og at Rusland er et "storslået demokrati", har vakt latter blandt mange russere.

- Han er imponeret af vores demokrati, han er da gået helt fra forstanden, skriver en russisk Facebook-bruger ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere udenlandske medier nævner endvidere, at Depardieu var en af de internationale stjerner, der i oktober var i Tjetjeniens hovedstad Grosnij for at fejre den russiskstøttede tjetjenske leder Ramzan Kadyrovs fødselsdag og hylde Kadyrov.

Denne er blevet beskyldt for at stå i spidsen for et brutalt regime, som blandt andet har torteret systemkritikere og dræbt politiske modstandere.

/ritzau/dpa

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip