Departementchef undsiger Troels Lund

Der bliver nu sået tvivl om centrale dele af det vidneudsagn, som tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) kom med tirsdag i Skattesagskommissionen, skriver Politiken.

Troels Lund Poulsen bedyrede flere gange, at han ikke fik at vide, hvordan sagen om Thorning-familiens skat ville ende, før han fik en kopi af afgørelsen på et møde 16. september 2010, samme dag som Thorning-Kinnock fik brev fra Skat.

Men en udtalelse i dag fra Troels Lund Poulsens nærmeste embedsmand, daværende departementschef Peter Loft, punkterer Lund Poulsens vidneudsagn:

- Det var mit job løbende at holde ministeren orienteret om vigtige sager.

Udtalelsen falder efter en ny lækage i skattesagen. Dagbladet BT offentliggjorde torsdag store dele af en dagbog, som indgår i Skattesagskommissionens materiale, og som giver et kritisk billede af Peter Lofts rolle i skattesagen.

Skattesagen blev behandlet af Skat København, og selv om minister og departementschef ikke må blande sig i konkrete afgørelser, holdt Peter Loft fem møder med Skat København.

Peter Loft forklarer i dag, at der var udkast til afgørelse på bordet ved flere af møderne med Skat København:

- Jeg erindrer dog ikke, at jeg har taget en kopi med til brug for mødet med ministeren 14. september, eller om jeg overhovedet har drøftet sagen med ham den morgen.

- Men Skat København havde gennem de seneste par uger lagt frem, at de mente, at Kinnock ikke var skattepligtig, og der er vel ikke noget odiøst i, at jeg fortæller ministeren, at en afgørelse er på vej, og hvad indholdet er, siger han.

Spørgsmål: Så Troels Lund Poulsen blev løbende holdt orienteret om, hvad Skat København var ved at nå frem til?

- Det var mit job løbende at holde ministeren orienteret om vigtige sager. Detaljerne vil jeg fortælle om, når jeg skal vidne i kommissionen til januar, lyder det fra Peter Loft.

 

 

Dagens Gossip