Der findes flere garagebørn

Der er langt flere børn, der bliver født i det skjulte, end den såkaldte "garage-dreng" fra Helsingør, som det lykkedes et forældrepar at holde skjult i fire år, før han blev opdaget.

MetroXpress har talt med en række advokater, der behandler sager om tvangsfjernelse. Flere har hørt om fænomenet med de skjulte fødsler.

- Det er ikke sjældent forekommende i Danmark. Jeg oplever det jævnligt, siger Lars Buurgaard Sørensen, der er advokat med speciale i tvangsfjernelse, til metroXpress.

- I år har jeg haft to sager, hvor det lykkedes for forældrene at holde barnet skjult for myndighederne, fortæller han.

Lars Buurgaard Sørensen anslår, at han over de seneste fem år har været advokat i 10 lignende sager om såkaldte dølgsmål, hvor et barn bliver født, uden at myndighederne vidste det.

Fælles for sagerne er, at forældrene tidligere har fået tvangsfjernet et eller flere børn.

I de to sager fra i år, i henholdsvis Aalborg og Morsø, blev det ene barn holdt skjult i fire måneder, det andet i halvanden måned efter fødslen. I det ene tilfælde blev barnet tvangsfjernet, mens det i det andet lykkedes forældrene at beholde barnet.

En del af forklaringen på, at vordende forældre kan ty til så desperate metoder, kan være, at børn i dag bliver tvangsfjernet på fødegangen, lyder det fra advokaterne.

En af dem, advokat Hanne Ziebe, har ligeledes oplevet, at en kvinde fødte i det skjulte.

- Systemet kendte til graviditeten, men forældrene gik under jorden, fordi kommunen allerede før fødslen havde besluttet at tvangsfjerne barnet, siger Hanne Ziebe, som kalder det en "kedelig udvikling", at tvangsfjernelser i dag finder sted meget tidligt.

Familieretsadvokat Charlotte Cantor har bemærket tendensen:

- Jeg har fået flere sager, hvor kommunen kommer på banen, allerede mens moren er gravid, hvor de siger: "Vi tvangsfjerner dit barn efter fødslen. Du får lov at være sammen med dit barn i en time efter fødslen", fortæller hun.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip