»Der har været en syg kultur i DSB«

Sådan lyder det fra Venstre, efter at Kammeradvokaten har redegjort for advokatfirmaet Bruun og Hjejles undersøgelse af forløbet.

»Der har været en syg kultur i DSB, når det drejer sig om deres kommunikationspolitik og dialog med omverden. Det har vi nu fået afdækket, og jeg er glad for, at alle partier på tværs igangsatte denne her meget omfattende og dyre undersøgelse, for nu har vi helt konkret fået afdækket, hvad der er foregået i DSB,« siger trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V).

»Jeg er også glad for, at den så klart konkluderer, at den nye ledelse ikke er fedtet ind i det, og at den nye ledelse nu vil have ryddet op,« siger han.

Kammeradvokat Karsten Hagel Sørensen udpeger DSBs tidligere administrerende direktør, Søren Eriksen, og den suspenderede underdirektør, Peder Nedergaard, som de to hovedansvarlige i DSB. Eriksen er fratrådt sin stilling, og Nedergaard blev fyret af nuværende DSB-direktør Jesper Lok for åben skærm på onsdagens pressemøde.

Venstre anser nu sagen som værende afsluttet.

»Der kan da godt være en enkelt sten, der gemmer sig noget under stadigvæk, men undersøgelsen er grundig nok til, at der kan blive ryddet op i DSB. Der placeres et entydigt ansvar hos Nedergaard og Søren Eriksen, og det bliver der taget konsekvens af,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han tror og håber, at den megen opmærksomhed omkring sagen vil få betydning fremadrettet.

»Jeg tror, at rigtig mange offentlige virksomheder har fulgt den her sag og måske vil tænke sig om en lille smule mere fremover, inden man nu hyrer rådgivningsfirmaer og konsulenter - det bruger man jo rigtig mange millioner på rundt omkring i landet - og måske i stedet griber til en mere direkte kommunikation. Der er ikke noget til hinder for at tale direkte til os politikere for eksempel, man behøver ikke gå ad skjulte omveje,« siger Venstre-ordføreren.

 

Dagens Gossip