Der står at denne mayonnaise er “ægte” - men det er fup

Selvom mayonnaisen fra Gråsten har fået navnet Den Ægte Mayonnaise, er den fyldt med E-numre, og indeholder ingredienser som skummetmælkspulver.

Efter at have testet 10 forskellige mayonnaiser, har Forbrugerrådet Tænk valgt at anmelde varianten fra Graasten for vildledende markedsføring.

Forbrugerrådet Tænk mener ikke, at de mange E-numre og den skummetmælkspulver, de har fundet i produktet, er det, forbrugere forbinder med “ægte” mayonnaise.

Flere af de andre mayonnaiser, som var med i testen, var industrielt fremstillet, men indeholdt slet ingen tilsætningsstoffer. I Graastens Ægte Mayonnaise fandt Forbrugerrådet Tænk både mælkesyre, natriumacetat, æblesyre, kaliumsorbat, natriumbenzoat, guargummi, xanthagummi og skummetmælkspulver.

Kristian Kornerup Jensen er direktør for Stryhns, som producerer Graastens mayonnaise. Overfor Taenk.dk
afviser han påstanden om vildledende markedsføring:

- Graasten Den Ægte Mayonnaise overholder både mærkningsvejledningen fra Fødevarestyrelsen og den internationale kodeksstandard for mayonnaise. Her er der specificeret regler for indhold af olie, æg og tilsætningsstoffer, og Graasten Den Ægte Mayonnaise er produceret inden for disse regler, og derfor mener vi, at der er tale om en ægte mayonnaise, siger Stryhns-direktøren.