Derfor dominerer kajak-kraftværket

19/05/2013 22:50

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Kajakroeren René Holten Poulsen rundede World Cuppen i Ungarn af med endnu en medalje. Søndag tog han sin tredje af slagsen på to dage, da han sluttede som treer og bronzevinder i udholdenhedsløbet 5000 m enerkajak.

Tidligere på dagen vandt han sølv på 500 meteren og lørdag blev det til suverænt guld på den dobbelte distance, hvor et stærkt felt blev sat eftertrykkeligt på plads af Maribo-atleten.

- Jeg er ikke overrasket over, at jeg ror stærkt, men det kommer egentlig bag på mig, at jeg vandt så klart, som jeg gjorde lørdag. Jeg havde ikke regnet med at slå de andre på nuværende tidspunkt, fortæller René Holten Poulsen.

Det altoverskyggende sæsonmål er stadig VM til august, og derfor er René Holten Poulsen gået på vandet uden at lade formen 'toppe'. Det store spørgsmål er derfor, hvor konkurrenterne har befundet sig på form-barometret.

- Jeg har ikke noget indtryk af det. Det har jeg diskuteret med mine trænere, men hvis vi tager udgangspunkt i min egen træning, så er alt gået efter planen. Der er ikke noget at være nervøs for, siger den 24-årige OL-deltager, der betragter World Cup-løbene som 'træning af høj kvalitet'.

- Når min form topper helt til august, er det planen, at jeg skal kunne ro endnu hurtigere på de første 500 meter end nu. Eller mindst lige så hurtigt som nu, og med mere overskud til finalen.

Om to uger venter sæsonens tredje World Cup i Poznan, Polen. Sidst i juni står der så EM på programmet, hvor danskeren er at finde blandt favoritterne.

Grunden til weekendens succes skal meget vel findes i grundtræningen, som han omhyggeligt har opbygget siden sensommeren.

- I forhold til World Cuppen sidste år, hvor jeg skulle bevise, at jeg kunne ro stærkt og udtages til OL, har jeg i år ikke trænet specielt for at få den sidste topfart. I år er jeg startet noget lavere i intensitet og har bygget det stille og roligt op. Det har givet et godt bundniveau, som gør, at jeg kan præstere som jeg gør nu. Det er rigtig fedt og giver mig bare mere energi til at fortsætte, lyder det fra kajak-kraftværket.

René Holten Poulsen træner nu i knap to uger på hjemmebanen i Bagsværd, hvor efter turen går mod flere World Cup-eventyr.