Derfor er Carine Roitfeld et stort stilikon

Vi fik øjnene op for Carine Roitfeld, da hun indtog rollen som chefredaktør for fransk Vogue, men da hun i 2010, efter ti år i stolen, chokerede modeverdenen med sin opsigelse, var alles øjne på Carine!

Læs også om den danske model Caroline Brasch Nielsen på ELLE.dk

Hvad skulle Carine Roitfeld nu? To år efter lancerede hun sit hjertebarn, magasinet CR Fashion Book, et halvårligt magasin med en personlig vinkel. Første udgave havde temaet rebirth i forbindelse med fødslen af Carines barnebarn Romi.

Hvem: Carine Roitfeld, tidligere chefredaktør på fransk Vogue, nu chefredaktør på sit eget magasin CR Fashion Book og Global Fashion Director på Harpers Bazaar. Født 19. september 1954. Bor i Paris.

Derfor skal du kende hende: Hun gjorde Gucci sexet igen, tæller Tom Ford som en af sine bedste venner, har været chefredaktør på fransk Vogue i 10 år og så er hun indbegrebet af fransk chik. På trods af en alder på snart 60 år, er hun altid lækkert klædt og ofte i sexede pencilskirts.

Læs også om stilikonet Taylor Tomasi Hill på ELLE.dk

Højdepunkter: Som 18-årig startede Carine som model, men bookede kun mindre jobs. Magasin-verdenen interesserede hende derimod mere og hun startede derefter som skribent og stylist for fransk ELLE.

I 1990 på en skydning for Vogue Bambini (hvor hendes datter Julia var model) mødte Carine en ung, upcoming fotograf, der senere viste sig at have stor betydning for hendes karriere: Mario Testino. Kemien var ikke til at tage fejl af, og de to begyndte at samarbejde på modeskydninger for fransk ELLE og Vogue.

I midten af 1990'erne blev power-duoen kimet ned af designeren Tom Ford, der var blevet hyret af Gucci til støve det gamle modehus af. Og han ville have Roitfeld og Testinos hjælp. Først gad de ikke, men da han troppede op på en af deres skydninger, så de hvor godt han så ud og lod sig overtale. Det blev til Guccis provokerende og meget sexede kampagner (du husker måske pigernes G barberet forneden ...), og vigtigst af alt genopstandelsen af det gamle modehus. Men for Carine betød det også begyndelsen på et lang og vigtigt samarbejde med Tom Ford.

I 2000 starter Carine som chefredaktør på Vogue Paris, der, under hendes ledelse, er blevet kendt som den sexede og vilde udgave af Vogue, i forhold til fx. amerikansk Vogue.

I 2010 chokerer Carine alle ved at opsige sit job, og ingen ved hvad hun skal.

2012 bliver året hvor hun udgiver sit eget modemagasin, CR Fashion Book.

Senere samme år tilføjer Carine endnu et job til CV'et, nemlig Global Fashion Director hos Harpers Bazaar. Et job, som Carine kører sideløbende med CR Fashion Book, hvor hun bl.a. laver modeserier og forsider til flere udgaver af Harpers Bazaar.

Af Josephine Aarkrogh, ELLE.dk/NewsDesk, Aller Media.

 

Dagens Gossip