Derfor er lesbisk fængselsdrama så populært

En flok kriminelle kvinder med dystre hemmeligheder har på kort tid sat sig på tronen som nogle af de mest populære karakterer på det bugnende marked af tv-serier.

"Orange Is The New Black", der følger dagligdagen for kvinderne i det fiktive Litchfield-fængsel, har allerede vundet adskillige priser, og nu er serien tilbage på skærmen med en tredje sæson.

- Jeg tror, serien er blevet så populær, fordi alle kan relatere til nogen i den. Vi er så forskellige, at alle kan finde noget, de genkender fra dem selv, forklarer Laura Prepon, der spiller den indsatte Alex Vause i serien, hvor flere kvindelige karakterer har seksuelle forhold til hinanden.

Mens det i Danmark ikke er noget, mange vil løfte et øjenbryn over, så bliver serien, der streames på Netflix, andre steder set som ret kontroversiel. Men for skuespillerne er seksualitet kun en brøkdel af, hvad serien i virkeligheden handler om.

- Det er en serie om mennesker. Vores seksualitet er bare en del af os som mennesker, ligesom at vi er mødre og døtre og veninder og ansatte og chefer og kriminelle. Seksualitet er bare en lille bitte del af den konstellation, de karakterer er, siger Laura Prepon.

Hun bliver bakket op af Uzo Aduba, der spiller rollen som "Crazy Eyes" i serien.

- Det, at showet foregår i et fængsel, betyder, at der vil være dialog, der er kontroversiel for nogle, men det har virkelig fået folk til at blande sig i den, både dialogen om race og køn og seksualitet. Og det er spændende at få det åbnet op, siger hun.

- Jeg tror, showet har været med til at vise, at ingen mennesker er én ting. Man er ikke kun sin forbrydelse, man er ikke kun sin seksualitet. Vi er alle sammen mange forskellige ting. Og forståelsen for det, tror jeg, er det, der gør, at folk er blevet forelsket i showet. Det er det smukke ved det, siger hun.

Laverne Cox, der spiller den transseksuelle Sophia Burden, er én af dem, der er blevet fremhævet som foregangskvinder i tv-branchen. Laverne Cox er nemlig født som mand, men lever som kvinde - nøjagtig som hun gør i serien.

- Jeg hader betegnelsen rollemodel, jeg kan bedre lide at kalde det for mulighedsmodel. Jeg vil gerne inspirere til, at folk ser deres muligheder og potentiale, mere end at jeg vil være en, hvis liv man bygger sit på. Jeg vil gerne have, at folk tænker, at nogle ting er mulige, fordi jeg har gjort det. Men man skal skabe sin egen vej, fortæller hun.

At serien har fået så stor en fanskare vidner om, at tv-seere ikke tager til takke med hvad som helst - og heldigvis for det, mener skuespillerne.

- Publikum er jo kloge, og de vil have tv, der rører dem, især i denne tid, hvor der er så meget at vælge imellem.  Vi er gået i gang med at optage sæson fire nu, og det er altså en stor ting nu til dags at have et show, der er så fænomonalt, at det kan leve så længe, siger Lauren Prepon.

Da seriens skuespillere i sin tid begyndte optagelserne til den første sæson af "Orange Is The New Black", kunne de dog ikke have forudset, hvor kraftigt, den ville slå igennem.

- Jeg vidste ikke, at serien ville få så meget indflydelse, men på samme tid har det ikke overrasket mig, for jeg tror, folk har haft det på samme måde som vi havde det; der har været en fornemmelse af, at det var virkelig godt, det vi lavede. På en måde er det uventet, at serien er blevet så populær, men det er ikke overraskende, siger Taylor Schilling, der spiller hovedrollen som Piper Chapman i serien.

"Orange Is The New Black" havde premiere på tredje sæson fredag den 12. juni.

/ritzau/FOKUS

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip